|

Tužilaštvo se žalilo na odluku o ukidanju pritvora Sadikoviću

Tužilaštvo se žalilo na odluku o ukidanju pritvora Sadikoviću
0
Klix.ba
28.12.2012. u 15:36
0
komentara
0

dijeljenja
Tužilaštvo se žalilo na odluku o ukidanju pritvora Sadikoviću Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH žalbu na odluku Suda BiH da osumnjičenog Sadiković Anesa pusti na slobodu uz davanje kaucije u nekretninama i određivanje mjera zabrane.
Postupajući tužilac koji vodi istragu u navedenom predmetu, u okviru kojeg je provedena združena policijska akcija kodnog naziva "Boss", smatra da se osumnjičeni treba nalaziti u pritvoru, jer se radi o jednoj od najopsežnijih istraga Tužilaštva BiH u predmetu organiziranog kriminala i finansijskog kriminala, koji se odnosi na zloupotrebe i nezakonite aktivnosti u iznosu od više desetina miliona KM.

S obzirom na ozbiljnost predmeta, tužilaštvo smatra da se ovaj osumnjičeni treba nalaziti u pritvoru, jer istraga u ovom predmetu još uvijek traje, te da njegovim boravkom na slobodi postoji opasnost od bjekstva, kao i opasnost od mogućnosti utjecaja na svjedoke ili saučesnike i prikrivanja dokaza.

Iz navedenih razloga Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH žalbu na navedenu odluku suda, u kojoj traži da se odluka ukine i osumnjičeni vrati u pritvor.

Anes Sadiković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za kaznena djela organiziranog kriminala u svezi sa kaznenim djelim porezne utaje, carinske prevare i pranja novca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.