{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aner Žuljević: HDZ BiH od Aluminija želi napraviti novi Soko

F
FENA
16.5.2015. u 12:39
3
75
Aner Žuljević: HDZ BiH od Aluminija želi napraviti novi Soko
3
Aner Žuljević: HDZ BiH od Aluminija želi napraviti novi Soko
Aluminiji
U povodu informacija o stanju u kompaniji "Alumnij" d.d. Mostar, zastupnik SDP-a BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević oglasio se saopštenjem za javnost u kojem navodi kako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović iznosi niz neistina na način da optužuje svakoga za stvari, "koje su godinama radili upravo kadrovi HDZ-a i njihovi finansijski pokrovitelji".
"Žalosno je kako upravo oni, koji su kreirali milionske gubitke u tim istim kompanijama, koje danas posluju puno bolje nego za njihovog vremena, pokušavaju blokadama izvršne vlasti ostvariti svoje sebične političke interese na nezakonit način. Potpuno im je svejedno što takvim ponašanjem nanose štetu svim građanima FBiH", istaknuo je Žuljević.

Navodi kako je puno je dokaza kroz proces privatizacije u Hercegovini, koji potvrđuju kako izgleda "spašavanje" firmi koje su, kako ističe, vodili kadrovi HDZ-a.

"Najilustrativniji primjer je uništavanje kompanije Soko Mostar, koji je s više hiljada radnika doveden na desetke uposlenih", navodi Žuljević.

"Nevjerovatno zvuči da o teškom stanju u Aluminiju pričaju oni koji su ga tu i doveli, pa se s pravom pitam da li je nervoza HDZ-a danas ovako velika zbog toga što Aluminij u posljednje vrijeme pokazuje pozitivne trendove poslovanja, što vjerovatno ne odgovara njihovom pripremljenom scenariju, koji smo ranije vidjeli u Sokolu", istaknuo je Žuljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: