Podrška entitetu
0

Ana Brnabić danas u Banjoj Luci: Odnosi Srbije i RS-a nisu bili nikad bolji

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su odnosi Srbije i Republike Srpske nikad bolji, naročito kada je riječ o ekonomskoj saradnji.

Brnabić, koja danas predvodi delegaciju Srbije u radnoj posjeti Banjoj Luci, istakla je da je u proteklih 10 mjeseci robna razmjena uvećana za 10,7 posto.

Ona je podsjetila i da je Srbija dala podršku Republici Srpskoj od 10 miliona eura i da je na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Srebrenici donirano pet miliona eura.

Brnabić je za televiziju "Pink" rekla da su ta sredstva korištena i za rekonstrukciju vrtića, škola, i puteva.

"Prošle godine Vlada Srbije je podržala Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu, donacijom od 250.000 eura", podsjetila je ona.

Brnabić je naglasila da je važna podrška i saradnja firmi i da će iz tog razloga danas posjetiti i pružiti podršku preduzeću "Eko-toplana".

Premijerka Srbije će se u Banjoj Luci sastati sa predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, najavljeno je ranije iz Vlade Srbije.

U delegacija Srbije nalaze se ministri rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zaštite životne sredine Goran Trivan, te predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Premijer Srbije i članovi delegacije prisustvovat će svečanoj promociji i otvaranju "Eko-toplane" u Banjoj Luci.