{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadori PIC-a zabrinuti zbog neusvajanja budžeta

F
1.2.2012. u 14:30
0
0
Ambasadori PIC-a zabrinuti zbog neusvajanja budžeta
0
Ambasadori PIC-a zabrinuti zbog neusvajanja budžeta
Foto: Arhiv
Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira sastali su se jučer u Sarajevu i izrazili zabrinutost u pogledu činjenice da je funkcioniranje institucija BiH i ispunjenje međunarodnih obaveza BiH dovedeno pod znak pitanja zbog toga što zakoni o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. i 2012. godinu i dalje nisu usvojeni, saopćeno je danas iz OHR-a.
Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira su, također, izrazili zabrinutost u vezi s načinom na koji se provodi postupak usvajanja budžeta za 2011. godinu.

Iako je rok za usvajanje budžeta za 2011. istekao 31. decembra 2010. godine, a rok za usvajanje budžeta za 2012. godinu 31. decembra 2011., nijedan od dva zakona nije usvojen.

Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira apeliraju na nadležne vlasti, Vijeće ministara, Predsjedništvo i Parlamentarnu skupštinu da pristupe usvajanju Zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2012. i globalnog fiskalnog okvira za 2012.-2014. u skladu s postupkom predviđenim Ustavom BiH i zakonom.

Ambasadori podvlače važnost izvršenja ove obaveze na vrijeme i na osnovu kompromisa. U tom pogledu, oni podržavaju napore i daljnju vodeću ulogu Delegacije EU o ovom pitanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: