{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Yildiz obećao pomoć za bolje uvjete rada Dnevnog centra

F
16.1.2013. u 18:20
5
3
Ambasador Yildiz obećao pomoć za bolje uvjete rada Dnevnog centra
5
Ambasador Yildiz obećao pomoć za bolje uvjete rada Dnevnog centra
Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Turske Ahmetom Yildizom o problemima u funkcioniranju Dnevnog centra za djecu koja obavljaju rad na ulicama Kantona Sarajevo.
Ministar Bandić kazao je ambasadoru da je istekom 2012. godine rad Dnevnog centra otežan jer je tad okončana finansijska podrška pojedinih lokalnih zajednica u Kantonu, kao i nevladine organizacije "Save the Children", koja je finansirala rad Centra u prethodne tri godine.

"Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a učinit će sve da osigura uvjete za nesmetan rad tog centra, ali s obzirom na to da je u Kantonu Sarajevo na snazi Odluka o privremenom finansiranju, realizacija konkretne pomoći i planova vezanih za rad Centra može se očekivati tek nakon usvajanja budžeta za 2013. godinu", pojasnio je ministar Bandić.

Naglasio je da je dotad svaka vrsta pomoći Centru dobrodošla, a prioritet je osiguranje sredstava za nabavku hrane i odjeće za djecu koja svakodnevno borave u tom centru.

Ambasador Yildiz kazao je da Ambasada Turske podržava projekte te vrste, te je obećao pomoć koja bi trebala osigurati bolje uvjete za rad Dnevnog centra, a sve s ciljem zaštite djece koja žive i rade na ulici.

Dogovorena je i zajednička posjeta predstavnika Ministarstva i Ambasade tom centru, saopćila je Pres-služba KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: