{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Ambasador Casey: Omiljena knjiga mi je "Derviš i smrt"

S
12.10.2011. u 13:51
0
2
Ambasador Casey: Omiljena knjiga mi je "Derviš i smrt"
0
Ambasador Velike Britanije u našoj zemlji Nigel Casey boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Tuzlanskom kantonu, gdje je o privrednim, razvojnim i političkim aspektima razgovarao sa premijerom Seadom Čauševićem i predsjednikom Skupštine Bajazitom Jašarevićem.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

"Dolazak u Tuzlu predstavlja mi veliko zadovoljstvo, jer sam bosanski jezik učio od Tuzlanke sa kojom sam radio u Indiji. Moja omiljena knjiga, koju sam pročitao neposredno pred dolazak u BiH, je 'Derviš i smrt', koju je napisao Tuzlak Meša Selimović", rekao je u uvodu ambasador Casey i dodao:

"Sa svojim domaćinima razgovarao sam o ekonomskim potencijalima, razvojnim šansama, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji. Velika Britanija će dati punu potporu što bržem formiranju Vijeća ministara, jer se odnosi na državnom nivou reflektiraju na kantone."

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Premijer Sead Čaušević, upoznao je ambasadora Caseya na koji je način formirana vlast u Tuzlanskom kantonu, a potom ga upoznao sa osnovnim problemima građana najmnogoljudnijeg kantona i željom da regija sjeveroistočne Bosne postane jedinstvena ekonomska cjelina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: