{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Ambasador Casey: Omiljena knjiga mi je "Derviš i smrt"

S
12.10.2011. u 13:51
0
2
Ambasador Casey: Omiljena knjiga mi je "Derviš i smrt"
0
Ambasador Velike Britanije u našoj zemlji Nigel Casey boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Tuzlanskom kantonu, gdje je o privrednim, razvojnim i političkim aspektima razgovarao sa premijerom Seadom Čauševićem i predsjednikom Skupštine Bajazitom Jašarevićem.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

"Dolazak u Tuzlu predstavlja mi veliko zadovoljstvo, jer sam bosanski jezik učio od Tuzlanke sa kojom sam radio u Indiji. Moja omiljena knjiga, koju sam pročitao neposredno pred dolazak u BiH, je 'Derviš i smrt', koju je napisao Tuzlak Meša Selimović", rekao je u uvodu ambasador Casey i dodao:

"Sa svojim domaćinima razgovarao sam o ekonomskim potencijalima, razvojnim šansama, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji. Velika Britanija će dati punu potporu što bržem formiranju Vijeća ministara, jer se odnosi na državnom nivou reflektiraju na kantone."

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Premijer Sead Čaušević, upoznao je ambasadora Caseya na koji je način formirana vlast u Tuzlanskom kantonu, a potom ga upoznao sa osnovnim problemima građana najmnogoljudnijeg kantona i željom da regija sjeveroistočne Bosne postane jedinstvena ekonomska cjelina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: