{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada SAD-a zabrinuta prijetnjama slobodi izražavanja

4.2.2015. u 12:46
1
23
Ambasada SAD-a zabrinuta prijetnjama slobodi izražavanja
1
Ambasada SAD-a zabrinuta prijetnjama slobodi izražavanja
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država izrazila je svoju duboku zabrinutost i političarima i građanima u BiH radi prijedloga Zakona o javnom redu i miru kojeg razmatra Narodna skupština Republike Srpske, smatrajući da on predstavlja direktno osporavanje temeljnog ljudskog pravu na slobodu izražavanja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vlada Sjedinjenih Američkih Država podržava nastojanja da se osigura svim ljudima u svijetu da bilo gdje koriste svoja ljudska prava, uključujući slobodu izražavanja, slobodu na mirno okupljanje i udruživanje.

"Pridružujemo se svim ljudima iz raznih segmenata bh. društva koji su iskazali veliko nezadovoljstvo zbog mogućeg nazatka za građane Republike Srpske u ovoj oblasti. Smatramo da je zakon o kojem se raspravlja posljednji u nizu prijetnji slobodi govora u BiH, što uključuje ne samo način na koji se definišu pojmovi kleveta i uvreda, već i način na koji sudovi tumače zakone koji regulišu ova djela, čime se dodatno ugrožavaju slobode koje su prijeko potrebne ovoj mladoj demokraciji da bi se borila protiv korupcije, osigurala transparentnost i odgovornost, te generalno jačala vladavinu prava", saopćeno je iz Ambasade SAD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: