{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada SAD-a u BiH: Fokusirati se na reforme

S
SRNA
1.4.2015. u 15:41
0
20
Ambasada SAD-a u BiH: Fokusirati se na reforme
0
Ambasada SAD-a u BiH: Fokusirati se na reforme
Ambasada SAD u Sarajevu
Formiranje Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH omogućava izabranim zvaničnicima da se fokusiraju na zahtjevni plan reformi koji odmah treba početi rješavati, saopšteno je danas iz Ambasade SAD u BiH.
U saopštenju se navodi da građani BiH očekuju stvarni napredak u raznim oblastima, uključujući otvaranje novih radnih mjesta, vladavinu zakona, borbu protiv korupcije i napredak ka članstvu u euroatlantskim institucijama.

Sada je pravi trenutak za vlasti BiH da počnu raditi na nizu izazova i prioriteta s kojima se suočava ova zemlja, poručuju iz Ambasade SAD.

"Novi pristup EU pruža BiH priliku koja se ne smije propustiti. Radujemo se da nastavimo pružati podršku težnjama BiH ka članstvu u evropskim i evro-atlantskim integracijama, zajedno sa našim evropskim i drugim međunarodnim partnerima", napominje se u saopštenju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH jučer je potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara, a Predstavnički dom Parlamenta FBiH je potvrdio imenovanje federalne Vlade, čime je okončan proces formiranja vlasti na nivou BiH i FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: