|

Ambasada BiH u Hagu: Nismo dobili nikakve instrukcije u vezi s revizijom tužbe protiv Srbije

Ambasada BiH u Hagu: Nismo dobili nikakve instrukcije u vezi s revizijom tužbe protiv Srbije
10
Piše: Er. M.
10.2.2017. u 17:57
132
komentara
10

dijeljenja
Ambasada BiH u Hagu: Nismo dobili nikakve instrukcije u vezi s revizijom tužbe protiv Srbije Hag
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine još uvijek nije dalo nikakve instrukcije Ambasadi BiH u Holandiji koje se odnose na pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, potvrđeno je za Klix.ba.
"U vezi s vašim upitom, obavještavamo vas da Ambasada Bosne i Hercegovine u Den Hagu do danas nije zaprimila zvanične instrukcije u vezi s predmetnim upitom od nadležnih organa u Bosni i Hercegovini", kazali su nam iz Ambasade BiH u Hagu.

Inače, ambasadorica naše zemlje u Holandiji Mirsada Čolaković također može podnijeti zahtjev za pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije, ali o tome bi se trebala konsultovati s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom.

Crnadak je u razgovoru za Klix.ba kazao kako uopće ne želi razmišljati o tome da bi ambasadorica Čolaković predala zahtjev za reviziju tužbe bez njegove saglasnosti.

"Ne može ambasador raditi mimo stava ministra i to se nikada nije desilo. Ne mogu govoriti hipotetički jer nijedan ambasador ne može i ne treba raditi ništa mimo stava ministarstva i ministra. Šta bi se desilo kada bi do toga došlo? Bolje da o tome ne mislim, jer se ne bi ništa dobro desilo", rekao je Crnadak.
Prijavi grešku


Komentari (132)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...