{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada BiH u Beču: Nestale djevojčice nisu bh. državljanke

A
24.4.2014. u 11:10
5
80
Ambasada BiH u Beču: Nestale djevojčice nisu bh. državljanke
5
Ambasada BiH u Beču: Nestale djevojčice nisu bh. državljanke
Samra Kesinović i Sabina Selimović
Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču potvrdili su da su upoznati sa slučajem nestanka dvije djevojčice rođene u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Sabine Selimović (15) i Samre Kešinović (16), saopštivši kako slučaj nije u njihovoj nadležnosti, jer djevojčice nisu državljanke BiH.
“Izvršili smo sve provjere i utvrdili da gospodin Sabit Selimović, otac jedne od nestalih djevojčica, nije dolazio u Ambasadu BiH u Beču, provjerili smo sve e-mailove i obavili razgovor sa svim zaposlenima u Ambasadi, nakon čega je utvrđeno da niko od zaposlenih nije razgovarao niti usmeno niti telefonskim putem sa gospodinom Selimovićem”, kazala je Elvira Zvizdić, šef Konzularnog odjeljenja Ambasade BiH u Beču.

Iz Ambasade navode kako nisu nadležni u ovom slučaju s obzirom na to da nestale djevojčice ne posjeduju pasoš BiH.

“Ambasada je utvrdila da se imena nestalih djevojčica ne nalaze u CIPS-ovoj bazi podataka, niti imaju važeći pasoš BiH. Iz tog proizlazi da djevojčice nisu državljanke BiH, te je za pretpostaviti da imaju austrijsko državljanstvo i pasoš s kojim su otputovale. Ambasada BiH u Beču je dužna pružiti konzularnu zaštitu samo državljanima BiH”, navode iz bh. amabsade u Beču.

Na kraju se navodi kako Ambasada BiH u Beču ne raspolaže nikakvim dodatnim informacijama o djevojčicama koje su nestale 10. aprila od kada im se gubi svaki trag.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: