BiH
0

Alipašino Polje dobija novi parking u C fazi

Piše: M. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zbog sve većeg problema s parking mjestima na Alipašinom Polju u Sarajevu, Općina Novi Grad je odlučila investirati novac u izgradnju većeg parkinga, kako bi se građanima ove općine olakšao svakodnevni život.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić ozvaničo je danas početak radova na izgradnji parkinga u C fazi Alipašinog Polja, iza osnovne škole Meša Selimović.

"Alipašino Polje ima veliki problem s parkingom jer kada je naselje projektovano bilo je mnogo manje automobila. Danas je taj broj mnogo veći, zbog toga gradimo parking koji će imati blizu 150 mjesta, a radovi bi trebali biti završeni za mjesec dana", rekao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad.

Izgradnja novog parkinga koštat će 300.000 KM, koje je osigurala ova Općina. Bitno je spomenuti da će trava i drveće koji se nalaze na tom dijelu biti sačuvani.

"Parking je drugačije dizajniran. Svo drveće će bit izmješteno i imat ćemo drvored na parkingu, a trava će biti sačuvana i izmještena u Bojnik, gdje se gradi trening kamp", dodao je Efendić.

Parking bi se trebao naplaćivati jer su građani mjesnih zajednica tog dijela naselja odlučili da parking bude čuvan 0-24 sata, no konačna odluka još nije donesena.

"Trudit ćemo se da radimo što veći broj sati tokom ovih lijepih dana jer znamo da nam uskoro dolazi zima koja donosi loše vrijeme", rekao je Sunija Jahić, direktor građevinske firme Bosman d.o.o. koja je izvođač radova.