{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje asfaltiranje 20 ulica na području općine Novi Grad

3.9.2013. u 20:18
0
10
Počinje asfaltiranje 20 ulica na području općine Novi Grad
0
Počinje asfaltiranje 20 ulica na području općine Novi Grad
U Općini Novi Grad Sarajevo danas su potpisani ugovori o izvođenju radova na rekonstrukciji, odnosno asfaltiranju dvadeset ulica na području općine Novi Grad Sarajevo. Radovi će početi u toku ove sedmice.
Asfaltiranje ulica i krakova ulica radit će se na području 13 mjesnih zajednica, a kako bi se radovi završili u što kraćem vremenskom periodu, za izvođača radova odabrane su dvije građevinske firme.

Ugovore su, u zgradi Općine, potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić i direktori građevinskih firmi "Bosman" d.o.o. iz Sarajeva Sunija Jahić i "TB inžinjering" d.o.o. iz Breze Esmir Bulbulušić.
Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je oko 630. 000 KM.

"Ulice u padinskim dijelovima općine u veoma su lošem stanju. Uglavnom su to neasfaltirane ulice, odnosno makadamski putevi koji su tokom jeseni i zime potpuno neuslovni. Početak radova na asfaltiranju tih ulica, jedan je od radosnijih dana u životu ljudi koji stanuju u takvim ulicama“, kazao je načelnik Efendić.

"U interesu nam je da iskoristimo lijepo vrijeme i završimo radove u predviđenom roku, kako bi stanovnici što prije dobili asfaltirane ulice", istakao je direktor firme "Bosman" Sunija Jahić.

U narednom periodu asfaltirat će se ulice Izeta Karšića od br. 2-20 u MZ "Briješće", prilazna saobraćajnica za dvoranu "Srce" u Buča Potoku, ulica Bana Mateja Ninoslava i dio ulice Rafaela Gaona od br. 5-9 u MZ "Buča Potok", ulica Adema Buče od br. 110-130 i ulica Omera Kovača čikma od br. 23 u MZ "Dolac", krak ulice Safeta Hadžića od br. 1-45 u MZ "Staro Hrasno", ulica Mustafe Muje Pašića, krak od br. 40-123 i od br. 91-93 i ulica Ragiba Džinde od br. 7-88 u MZ Alipašin Most, krak Paljevske ulice u MZ "Reljevo“, ulica Amira Muharemovića - dva kraka u MZ "Švrakino Selo III", ulica Novopazarska od br. 304-522 u MZ "Švrakino Selo II“, ulice Sade Hodžića i porodice Babačić, te dio ulice Harisa Čampare u MZ "Naselje heroja Sokolje", ulica Ramiza Salčina od br. 332-352 – MZ "Saraj Polje", dio ulice Hajrudina Šabanije u MZ "Dobrinja A“, ulice Vrbovska do br. 86 i Abdurahmana Sirije od br. 108-106 u MZ "Aneks“ i ulica Kobiljak od br. 9-16 i od br. 16-74 u MZ "Dobroševići".

Načelnik Efendić najavio je skori početak izgradnje dva parkinga na Alipašinom Polju.

"U okviru postojećeg ugovora sa JKP "RAD" ubrzo će početi izgradnja većeg i manjeg parkinga na Alipašinom Polju. U C fazi će se graditi parking sa 130 mjesta, a u B fazi sa 20-ak parking mjesta", riječi su načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: