Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sutra ce podici optuznicu protiv istih za unistavanje vlastite imovine, da bi nakon rata, naplatili stetu od RS.a LOL
Slobodan Radulj, pravobranilac RS, izjavio je prije nekoliko dana da će se Pravobranilaštvo RS o odluci Ustavnog suda BiH izjasniti nakon što je detaljno prouči, ali dodaje da je već sada jasno da je donesena po čudnim kriterijumima. - Prema svemu što sada znamo, ova presuda je skandalozna i kontroverzna - kaže Radulj i podsjeća da je u sudskom postupku ranije dokazano da se nije radilo o srebrnim elektrodama već običnim. - Mi i dalje ostajemo pri tome. Zbog toga je podignuta i krivična prijava protiv onih koji su sačinili zapisnik pri izuzimanju imovine iz zanatske radnje i vještaka - ističe Radulj.
Obrad Rajčević, tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, izjavio je ranije da je Salihu Alijagiću, s obzirom na to da on pored bh. državljanstva ima i državljanstvo Hrvatske, preko Ministarstva pravde BiH, dva puta bezuspješno upućivao poziv da se izjasni o ovoj prijavi, zbog čega istraga stoji u mjestu. Boško Vujačić, koji je za potrebe privatnog preduzeća kupio elektrode od Opštine Trebinje, rekao je da se radi o ruskim grafitnim elektrodama, a deklaraciju kojom potvrđuje ove navode dostavio je Okružnom sudu Trebinje. - Kupio sam četiri tone bakarnih elektroda, nikakvih srebrnih. Toliku količinu srebrnih elektroda nije trošila ni bivša Jugoslavija za nekoliko godina. Sve elektrode iskoristio sam kao staro gvožđe, jer se preduzeće koje sam imao bavilo prodajom takvih materijala - rekao je Vujačić.
Druga prijava podnesena je protiv sudskih vještaka zbog lažnog vještačenja i ekspertize, koja nikad nije izvedena, s obzirom na to da su vještaci priložili potvrdu da je ekspertiza urađena u Željezari Nikšić, koja se ne bavi tom vrstom posla. - U Željezari Nikšić potvrdili su da nikad nisu radili ekspertize - naveo je naš izvor. Tokom jučerašnjeg dana \"Fokus\" nije uspio dobiti odgovor u ovoj željezari, gdje su rekli da će u narednim danima ispitati da li je moguće uraditi ovakvu vrstu ekspertize u krugu fabrike. Okružno tužilaštvo u Trebinju ni pet godina nakon podnošenja prijava, koje su dostavljene tužiocu Obradu Rajčeviću, nije raspisalo potjernice za ovim licima niti je procesuiralo predmet. - Dvojica vještaka žive u Crnoj Gori, a Alijagići su u Hrvatskoj. Nedvosmisleno je utvrđeno da elektrode nisu bile srebrne, a dokazi su dostavljeni tužilaštvu u Trebinju - navodi naš izvor.
U presudi korozija M. KREMENOVIĆ | 01.06.2009 20:00 MUP RS podnio je prije pet godina Okružnom tužilaštvu u Trebinju dvije krivične prijave vezane za falsifikovanje dokumenata i lažno svjedočenje u slučaju \"Alijagić\", s obzirom na to da je policijska istraga utvrdila da u zanatskoj radnji braće Saliha i Muamera Alijagića nisu bile skupocjene srebrne elektrode, već stare raubovane ruske, saznaje \"Fokus\" od dobro obaviještenog izvora bliskog MUP RS. Prva krivična prijava MUP RS podnesena je protiv tri lica zbog lažnog svjedočenja u ovom postupku, kao i davanja lažnih potvrda o nabavci srebrnih elektroda, među kojima je i Salih Alijagić. Lažne potvrde u sudskom procesu pred Sudom BiH poslužile su kao dokaz na osnovu kojeg je izrečena presuda po kojoj RS i Opština Trebinje Alijagićima treba da isplate pet miliona maraka na ime odštete.
Onog casa kada Federacija nadoknadi dugove za opljackanu imovinu svojih gradjana koje su protjerali vjerojatno ce biti moguce napraviti pritisak na RS da izmiri dugovanja na drugaciji nacin. Ovako, ALijagici bar imaju necemu da se nadaju za razliku od hiljade gradjana protjeranih i opljackanih u federaciji.
sya ce alijagi lova kad je na socijali u skandinaviji. uzet ce mu socijalu ako prikaze da ima pare.
Daj svojoj mami obicne papire mozda joj zatreba,a ljudima plati stetu koja im je nanesena,a racun ispostavi onima koji su pljackali 92 g,vucurevic i ostala kompanija