|

Alen Gadžo na čelu MUP-a TK, evo i moguće raspodjele drugih resora

Alen Gadžo na čelu MUP-a TK, evo i moguće raspodjele drugih resora
51
Piše: E. G.
3.12.2014. u 09:44
32
komentara
51

dijeljenja
Alen Gadžo na čelu MUP-a TK, evo i moguće raspodjele drugih resora Skupština TK (Foto: Klix.ba)
Demokratska fronta koja će učestvovati u vlasti na nivou kantona, Federacije i na državnom nivou pozvala je jučer na formiranje koncentracione Vlade Tuzlanskog kantona. Smatraju da sve stranke koje učestvuju u radu Skupštine TK trebaju preuzeti odgovornost za stanje u tom kantonu.
"Demokratska fronta neće biti dio bilo koje većine ukoliko nije riječ o koncentracionoj Vladi TK, čiji će jedini zadatak biti da danonoćnim radom u iduće četri godine spasi kanton od dalje kataklizme koja se bliži", naveli su iz ove stranke.

Kako Klix.ba saznaje, u slučaju da dođe do formiranja koncentracione Vlade TK, DF-u bi navodno trebalo pripasti Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i mjesto predsjedavajućeg Skupštine TK.

Saznajemo kako je već izvjesno da će novi ministar unutranjih poslova biti Alen Gadžo, dugogodišnji odlikovani pripadnik jedinice za podršku MUP-a TK.

SDA bi u tom slučaju, najvjerovatnije, između ostalog, dobila Ministarstvo energetike, industrije i rudarstva, Ministarstvo obrazovanja te još dva ministarstva. Premijer bi također bio iz SDA. S drugim strankama bi se dogovorila raspodjela ostalih resora, odnosno pozicija unutar Vlade i Skupštine TK.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...