|

Aleksandar Džombić tvrdi da RS nije prezadužena

Aleksandar Džombić tvrdi da RS nije prezadužena
0
S
SRNA
15.2.2012. u 18:30
2
komentara
0

dijeljenja
Aleksandar Džombić tvrdi da RS nije prezadužena Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić rekao je da je zaduženje Republike Srpske kada se govori o ukupnom i unutrašnjem i spoljnom dugu oko 48 posto u odnosu na bruto domaći proizvod i istakao da Republika Srpska nije prezadužena.
"Govorim o ukupnom i unutrašnjem i vanjskom dugu. Vanjski dug se nešto povećao zadnje tri godine, ali je takođe smanjen unutrašnji dug zbog kontinuiranih otplata, posebno stare devizne štednje, ratne materijalne i nematerijalne štete" rekao je Džombić novinarima u Banjoj Luci.

On je istakao da Republika Srpska nije prezadužena i neće imati problema sa otplatom duga.

Džombić ističe da u junu postoji mogućnost otvaranja novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Aranžman sa MMF-om ističe u junu i tada postoji mogućnost da otvorimo novi aranžman u kojem bi dobijena sredstva koristili za otplatu rata MMF-a koje dospijevaju 2013, 2014. i 2015. godine i na taj način bismo izvršili strukturiranje nekih godina gdje nam se značajnije povećava otplata ino duga", objasnio je Džombić.

Prema njegovim riječima, ni do sada nije bilo problema ni sa otplatom ino, a ni kod otplate unutrašnjeg duga i to neće biti ni u budućnosti, zato što, kako kaže Džombić, Vlada veoma aktivno upravlja dugom i sve je planirano ne samo za dvije tri godine unaprijed, nego mnogo duže.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...