Nakon pet godina
62

Albin Zuhrić podnio ostavku na poziciju generalnog sekretara Naše stranke

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić podnio je ostavku na ovu funkciju. Odluku je saopćio i putem društvenih mreža kazavši kako osjeća da je nakon pet godina završio jedan ciklus i da je vrijeme da neko drugi preuzme ovu funkciju.

Odlučio je da se ne kandiduje na sljedećim izborima, te neće preuzeti niti jednu drugu funkciju, ali ostaje član Naše stranke.

"Uskoro će se napuniti pet godina otkako sam imenovan na ovu poziciju, i za tih pet godina sam obišao cijelu BiH i u svakom ćošku upoznao sjajne ljude sa kojima ću ostati prijatelj do kraja života. Zajedno smo preživjeli svašta. Družili se, svađali, raspravljali, griješili, radili i postizali rezultate i gradili Našu stranku u tom procesu", rekao je Zuhrić.

Podsjetio je da se Našoj stranci pridružio nedugo nakon što je izbjegnuto njeno gašenje 2011. godine kada su prostorije bile zapuštene, a u njima radilo samo troje ljudi.

"Od tada smo se preselili, vratili dugove, utrostručili prihode, zaposlili sjajne nove ljude, podigli lokalne organizacije, imali tri kampanje i u svakoj postizali bolje rezultate od prethodne. Danas je Naša stranka ozbiljna, organizovana politička organizacija sa perspektivom, koja nikada nije bila umiješana u skandal, i koja neumorno raste na svakom polju. Ako sam lično doprinio i djeliću ovoga što smo napravili posljednjih godina, onda odlazim sretan i zadovoljan", rekao je.

Zuhrić je na kraju kazao kako se vraća u Zenicu gdje će raditi na jačanju lokalnog odbora, te je poručio kako će se posvetiti pomaganju radu ove stranke na svim poljima.