BiH
4

Alagić: Karakter Kongresa zavisi od Lagumdžijinog i ponašanja Predsjedništva

Piše: E. G.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Mahmut Alagić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona, kazao je novinarima tokom sjednice Glavnog odbora ove stranke da se trenutno raspravlja o odgovornosti predsjednika Zlatka Lagumdžije, kao i Predsjedništava stranke za izborni krah te da još traje i rasprava o karakteru Kongresa stranke.

"Mi ćemo iznaći rješenja, na kraju krajeva pred javnost, odnosno članove SDP-a moramo izaći sa jasnim stavovima. Da li ovo rukovodstvo, odnosno predsjednik i Predsjedništvo uživaju povjerenje GO ili ćemo ići sa prijedlogom za novo rukovodstvo za Kongres, bilo da je on redovnog ili vanrednog karaktera", kazao je Alagić.

Dodao je kako je njegov lični stav da predsjednik i Predsjedništvo SDP-a trebaju podnijeti ostavku ili ako ne, da se GO o tome treba izjasniti glasanjem.

"Ostavke koje su date proteklih dana su periferno pitanje, ovo je sjednica GO i mi razmatramo ukupnu situaciju vezano za rezultat nakon izbora, koji je bio katastrofalan", rekao je Alagić.

Redovni ili vanredni Kongres zavisi od toga kako ćemo se odrediti prema predsjedniku i Predsjedništvu, odnosno kako će se oni ponijeti u ovoj situaciji, izjavio je Alagić.

SDP