{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još uvijek nije poznato kakav će Kongres održati SDP

F
25.10.2014. u 19:04
11
61
Još uvijek nije poznato kakav će Kongres održati SDP
11
Još uvijek nije poznato kakav će Kongres održati SDP
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Održavanje redovnog ili vanrednog Kongresa i dalje je tema Glavnog odobra SDP-a koji je zatvoren za javnost.
"Diskusija se vodi o karakteru predstojećeg Kongresa, odnosno da li bi on trebao ići u redovnom ili vanrednom zasjedanju", kazala je za Agenciju FENA član Glavnog odbora SDP-a Lidija Korać.

Kako se moglo saznati u pauzama sjednice, jedan dio delegata zalaže se za redovan Kongres, drugi za vanredni, dok treći traže održavanje prvo vanrednog nakon kojeg bi uslijedio i redovni.

Objašnjeno je, razlika između redovnog i vanrednog Kongresa je u vremenu pripreme. Za prvi je potrebno 60 dana, a za drugi tri sedmice.

"Treba nam istinska i sveobuhvatna reforma u SDP-u i to kadrovska, organizaciona i svaka druga. Protiv sam brzopletog Kongresa u roku od 30 dana. Mislim da čitav proces treba spustiti na niži nivo članstva i općinskih organizacija. Najvažnije je da prekinemo sa praksom da se o ključnim pitanjima odlučuje na vrhu stranke. To je sada najvažnije", kazao je član Glavnog odobra Denis Bećirović.

Potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić kazao je kako je on za vanredni kongres "nakon čega bi krenuli u nešto što se zove oporavak SDP nakon posljednjih izbora“.

Članovi Glavnog odbora SDP-a kažu da "atmosfera na sjednici Glavnog odbora je demokratska, a svi članovi imaju želju da se dođe do najboljih rješenja".

"Mi prije svega moramo izaći sa jasnim stavovima da li ovaj predsjednik i rukovodstvo stranke uživaju povjerenje Glavnog odbora ili ćemo ići sa prijedlogom novog rukovodstva za Kongres", kazao je član GO Mahmut Alagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: