{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još uvijek nije poznato kakav će Kongres održati SDP

F
25.10.2014. u 19:04
11
61
Još uvijek nije poznato kakav će Kongres održati SDP
11
Još uvijek nije poznato kakav će Kongres održati SDP
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Održavanje redovnog ili vanrednog Kongresa i dalje je tema Glavnog odobra SDP-a koji je zatvoren za javnost.
"Diskusija se vodi o karakteru predstojećeg Kongresa, odnosno da li bi on trebao ići u redovnom ili vanrednom zasjedanju", kazala je za Agenciju FENA član Glavnog odbora SDP-a Lidija Korać.

Kako se moglo saznati u pauzama sjednice, jedan dio delegata zalaže se za redovan Kongres, drugi za vanredni, dok treći traže održavanje prvo vanrednog nakon kojeg bi uslijedio i redovni.

Objašnjeno je, razlika između redovnog i vanrednog Kongresa je u vremenu pripreme. Za prvi je potrebno 60 dana, a za drugi tri sedmice.

"Treba nam istinska i sveobuhvatna reforma u SDP-u i to kadrovska, organizaciona i svaka druga. Protiv sam brzopletog Kongresa u roku od 30 dana. Mislim da čitav proces treba spustiti na niži nivo članstva i općinskih organizacija. Najvažnije je da prekinemo sa praksom da se o ključnim pitanjima odlučuje na vrhu stranke. To je sada najvažnije", kazao je član Glavnog odobra Denis Bećirović.

Potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić kazao je kako je on za vanredni kongres "nakon čega bi krenuli u nešto što se zove oporavak SDP nakon posljednjih izbora“.

Članovi Glavnog odbora SDP-a kažu da "atmosfera na sjednici Glavnog odbora je demokratska, a svi članovi imaju želju da se dođe do najboljih rješenja".

"Mi prije svega moramo izaći sa jasnim stavovima da li ovaj predsjednik i rukovodstvo stranke uživaju povjerenje Glavnog odbora ili ćemo ići sa prijedlogom novog rukovodstva za Kongres", kazao je član GO Mahmut Alagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: