Krajnji rok u ponedjeljak
0

Ako se ne ispune zahtjevi borci najavljuju masovne proteste

FENA
Foto: Sarajevo-x.com/Arhiv
Foto: Sarajevo-x.com/Arhiv
Upravni odbor Jedinstvene organizacije boraca (UO JOB) Bosne i Hercegovine "Unija veterana" odlučio je da 21. aprila održi masovne proteste sa svim boračkim udruženjima, ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, na zajedničkoj sjednici s boračkim udruženjima, ne ispuni zahtjeve ove populacije.

Odluku je UO JOB-a "Unija veterana" BiH donio danas na vanrednoj sjednici, zahtijevajući od Vlade FBiH da se ispoštuju i isplate sva neisplaćena sredstva proistekla iz Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica koja se tiču novčanih naknada po osnovu njihove nezaposlenosti.

UO je izrazio nezadovoljstvo načinom i obimom reformi koje provodi Vlada FBiH, jer su, smatra, reforme i uštede usmjerene isključivo na boračku populaciju i ne obuhvataju preglomazni državni aparat.

Jedinstvena organizacije boraca Bosne i Hercegovine „Unija veterana" podsjeća u saopćenju za javnost da je na svim nivoima svoga organizovanja više puta ponudila rješenja za probleme cjelokupne boračke populacije, od kojih većinu Parlament i Vlada FBiH nisu realizovali.