{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcije za čist Vrbas na rijeci, obalama, ali i trgu u Banjoj Luci

2.7.2012. u 16:02
0
0
Akcije za čist Vrbas na rijeci, obalama, ali i trgu u Banjoj Luci
0
U okviru ovogodišnje Eko regate "Čist Vrbas" danas je na Trgu Krajine u Banjoj Luci organizovana ulična akcija s ciljem animiranja građana da se lično uključe u očuvanje rijeke Vrbas i njenih obala.
Tokom akcije, koja je trajala od 10 do 14 sati, građanima su dijeljeni promotivni leci o važnosti očuvanja ove bosanskohercegovačke rijeke.

"Eko regata se organizuje s ciljem podizanja svijesti javnosti o zaštiti rijeke Vrbas kroz aktivnosti čišćenja njenih obala od čvrstog otpada", navedeno je tokom današnje ulične akcije u Banjoj Luci.

Ovogodišnja Eko regata "Čist Vrbas" je krenula iz Gornjeg Vakufa 29. juna, a trajat će do sutra. Nakon Gornjeg Vakufa, regata je prošla kroz Bugojno, Donji Vakuf, Jajce i Banju Luku. Do sutra bi učesnici regate trebali proći kroz Laktaše i Srbac, nakon čega će doći do ušća Vrbasa u Savu.

Osim uličnih akcija i podizanja svijesti lokalnog stanovništva, kako je navedeno, regatu će obilježiti i čišćenje obala od čvrstog otpada, kako bi se dodatno ukazalo na potrebu da lokalno stanovništvo i institucije lokalne zajednice shvate obim problema.

Povodom Eko regate, u banjalučkom Rafting klubu Kanjon danas je organizovan i radni sastanak, kojem su prisustvovali nadležni entitetski ministri, načelnici opština i gradova kroz koje regata prolazi te predstavnici UNDP-a u BiH, ambasade Japana u našoj zemlji i kompanije Coca Cola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: