{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija uređenja Kamberović Polja

F
19.3.2014. u 08:16
0
0
Akcija uređenja Kamberović Polja
0
Akcija uređenja Kamberović Polja
Povodom održavanja tradicionalne Čimburijade, u Zenici će danas biti organizovana akcija uređenja Kamberović Polja u organizaciji Foruma građana Zenica.
Kao i svake godine, Zenička čimburijada će biti održana na prvi dan proljeća 21. marta, a povodom toga najmlađi Zeničani će urediti Kamberović Polje sadnjom ruža i drugog cvijeća.

Aktivnosti uređenja samo su dio Dječijeg programa koji ima za cilj uključiti djecu u obilježavanje Čimburijade.

Pored samog uređenja bit će upriličen i bogat kulturno-umjetnički program, organizirat će se dodjela nagrada za najuspješnije literarne i likovne radove na temu "I stiže proljeće u čist grad", a prvačićima će se podjeliti čimburi uz prigodan program.

Prijatelj akcije je i kompanija Ekopak, prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom, koji će obezbijediti vreće za prikupljanje otpada, higijenske rukavice, majice i ručak za sve učesnike.

Ekopak je saradnju s Forumom građana Zenice ostvario i kroz projekt Tvrle ekolog, koji je imao za cilj edukaciju djece o značaju ekologije i o koristima selektiranja ambalažnog otpada.

Aktivnosti između Ekopaka i stanovnika Zenice će se nastaviti i u budućnosti, kako kroz akciju uređenja Kamberović Polja, tako i kroz mnoge druge koje će imati za cilj podizanje svijesti građana o važnosti odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada, te približavanje BiH ostatku EU po pitanju upravljanja ambalažnim otpadom.

U akciji će učestvovati po šest učenika, članova ekoloških sekcija osnovnih i srednjih, članovi Izviđača Zenica te mladi iz ostalih partnerskih nevladinih organizacija, saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: