{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba i dokumentovano više kriminalnih grupa

3.3.2014. u 19:12
0
21
Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba i dokumentovano više kriminalnih grupa
0
Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba i dokumentovano više kriminalnih grupa
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna uprava policije zajedno sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na području Federacije Bosne i Hercegovine provela je danas opsežnu operativnu akciju kodnog naziva "Sigurnost“. Akcija je usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala.
Pretresi su izvršeni na oko 150 lokacija na području FBiH. U pretresima je pronađena veća količina droge, naoružanja, municije, ukradenih i drugih predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Ovom akcijom je na prostoru FBiH obuhvaćeno oko 130 osoba, koji su kriminalistički obrađeni, a oko 50 osoba je lišeno slobode.

Između ostalog, provodeći ovu akciju, dokumentirano je više organizovanih kriminalnih grupa, koje se dovode u vezi sa izvršenjem krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi sa razbojništvima, teškim krađama, nedozvoljenjim bavljenjem bankarskom djelatnošću, ugrožavanjem sigurnosti i izazivanjem opšte opasnosti (podmetanje eksplozivnih naprava), trgovinom narkoticima, krađom motornih vozila itd. Rasvijetljeno je i krivično djelo teške krađe na štetu jedne od banaka sa područja Srednje Bosne gdje je tom prilikom pričinjena šteta u iznosu od preko 90.000,00 KM. Slobode su lišeni i članovi organizovane grupe koji se dovode u vezi sa izvršenjem krivičnih djela razbojništva sa smrtnom posljedicom.

Pri realizaciji prethodnih aktivnosti, ostvarena je saradnja sa policijama u regionu. Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužiteljstava u koordinaciji Federalnog tužiteljstva, kao i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i rezultat je višemjesečne istrage, te zajedničkih i sinhronizovanih aktivnosti svih policijskih organa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Podaci sa terena se još uvijek obrađuju, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: