{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba i dokumentovano više kriminalnih grupa

3.3.2014. u 19:12
0
21
Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba i dokumentovano više kriminalnih grupa
0
Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba i dokumentovano više kriminalnih grupa
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna uprava policije zajedno sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na području Federacije Bosne i Hercegovine provela je danas opsežnu operativnu akciju kodnog naziva "Sigurnost“. Akcija je usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala.
Pretresi su izvršeni na oko 150 lokacija na području FBiH. U pretresima je pronađena veća količina droge, naoružanja, municije, ukradenih i drugih predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Ovom akcijom je na prostoru FBiH obuhvaćeno oko 130 osoba, koji su kriminalistički obrađeni, a oko 50 osoba je lišeno slobode.

Između ostalog, provodeći ovu akciju, dokumentirano je više organizovanih kriminalnih grupa, koje se dovode u vezi sa izvršenjem krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi sa razbojništvima, teškim krađama, nedozvoljenjim bavljenjem bankarskom djelatnošću, ugrožavanjem sigurnosti i izazivanjem opšte opasnosti (podmetanje eksplozivnih naprava), trgovinom narkoticima, krađom motornih vozila itd. Rasvijetljeno je i krivično djelo teške krađe na štetu jedne od banaka sa područja Srednje Bosne gdje je tom prilikom pričinjena šteta u iznosu od preko 90.000,00 KM. Slobode su lišeni i članovi organizovane grupe koji se dovode u vezi sa izvršenjem krivičnih djela razbojništva sa smrtnom posljedicom.

Pri realizaciji prethodnih aktivnosti, ostvarena je saradnja sa policijama u regionu. Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužiteljstava u koordinaciji Federalnog tužiteljstva, kao i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i rezultat je višemjesečne istrage, te zajedničkih i sinhronizovanih aktivnosti svih policijskih organa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Podaci sa terena se još uvijek obrađuju, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: