{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Akcija protiv vivisekcije nad životinjama u Sarajevu i Banjoj Luci

7.3.2013. u 18:52
111
1
Akcija protiv vivisekcije nad životinjama u Sarajevu i Banjoj Luci
111
Akcija protiv vivisekcije nad životinjama u Sarajevu i Banjoj Luci
Nekoliko svjetskih i evropskih gradova ujedinit će se 9. marta protiv vivisekcije nad životinjama, a posebno psima rase beagle, najčešćim žrtvama Harlan laboratorija. Ovom događaju pridružit će se i Bosna i Hercegovina.
Akcija protiv vivisekcije u Evropi će početi u 17:00 i a trajat će do 20:00 sati. U organizaciji udruženja NOA održat će se dva dešavanja, u Banjoj Luci, na obali rijeke Vrbas iza dvorane Mejdan i u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu, u blizini mosta Ars Aevi.

"Tog dana upalit ćemo svjeću, mali vječni plamen sjećanja za sve one životinje koje nisu imale nikoga da ih štiti, poštuje i njeguje. Dođite, budite sa nama koji smo njihov glas u borbi protiv: šverca životinja za potrebe vivisekcije, protiv dilera, uzgajivača koji životinje isporučuju za potrebe vivsekcije, protiv vivisekcije uopće i nasilja na životinjama. Molimo vas i da potpišete peticiju", poručuju organizatori akcije.

Ovo je tiha i mirna manifestacija etičkokulturološkog tipa sa ciljem da svojim učešćem pruži prijateljskim organizacijama za zaštitu životinja u Engleskoj u Brightonu.

Organizatori građanima poručuju da obavezno povedu svoje pse i ponesu sa sobom male svijeće ili cvijet.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: