{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija povodom Svjetskog dana napuštenih životinja

4.4.2013. u 16:16
22
3
Akcija povodom Svjetskog dana napuštenih životinja
22
Akcija povodom Svjetskog dana napuštenih životinja
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svjetski dan napuštenih životinja obilježava se 4. aprila širom svijeta. U Bosni i Hercegovini ovaj dan se obilježava na sebi svojstven način. Zbog sve većeg broja napuštenih i nezbrinutih životinja i neispunjavanja zakonskih obaveza odgovornih, prihvatilišta za napuštene životinje Prača i Gladno Polje organizuju akcije prikupljanja hrane i udomljavanja.
Na ulicama u BiH je sve više napuštenih životinja, a nadležne vlasti ne čine gotovo ništa kako bi riješile ovaj gorući problem. Prihvatilišta Prača i Gladno Polje u saradnji sa Importane centrom i galerijom Bela Vida organizuju akciju prikupljanja hrane i udomljavanja životinja.

"Akcija će trajati od 4. do 7. aprila u terminu od 12 do 20 sati. U okviru nje, ispred Konzuma u Importane centru, građani će moći donirati hranu za životinje ili kupiti neku od sitnica poput nakita ili CD-ova, od kojih će sav prihod ići za kupovinu hrane za životinje. Gotovo sva svjetska udruženja obilježavaju ovaj dan na sličan način – pokušavajući zaraditi sredstva za hranu. U Mercator centru na Dobrinji također se održava akcija, gdje Udruženje Life is life prikuplja hranu za svoje pse. Osim akcije prikupljanja hrane, u galeriji Bela Vida građani će moći pogledati pse za udomljavanje. U četvrtak i petak tu će biti psi iz Prače, a u subotu i nedjelju psi iz Gladnog Polja“, izjavio je za Klix.ba Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja Avlijaneri.

U Kantonu Sarajevo se, prema posljednjim podacima, nalazi više od 11 hiljada napuštenih pasa. Određeni broj njih je smješten u azile, dok su ostali psi na ulici zbog nedostatka adekvatnog smještaja i hrane za pse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: