BiH
8

Akcija "Koverta": SIPA pretresa lokacije na području USK-a, uhapšene dvije osobe

Klix.ba
Postupajući po naredbama Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona, danas su u okviru predmeta kodnog naziva "Koverta“, na području USK-a, izvršili pretrese objekata na šest lokacija.

Navedene aktivnosti provedene su s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru ove akcije slobode su lišene dvije osobe, dok su tri osobe saslušane, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH "Organizirani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH "Primanje dara i drugih oblika koristi“, krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i krivičnim djelom iz člana 382. KZ FBiH "Protivzakonito posredovanje“.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Dalje aktivnosti po ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima će javnost biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.