Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veliki covjek, svjetski priznati intelektualac i pravi patriota nase domovine Bosne i Hercegovine.
Prijatelju stari ispričaću ti priču O nesretnom noju i tužnom mladiću Životinje volim, geoparda imam Tri goluba bijela, sa njima sve štima Sve zbog jedne žene Tuđa krv se proli Životinje jedne koja život voli Paranoja uzela mi dušu sve mi uzela Paranoja uzela mi dušu sve mi uzela, sve mi uzela Kupio sam noja, da bih joj ugodio Ko joj je ugodio, još se nije rodio Jedno veče reče da sam za nju nula Ode s orangutanom što voda pit-bulla Shvatio sam valjda Više nije moja Pijan hrđavim ekserom ja rasporih noja Paranoja uzela mi dušu sve mi uzela Paranoja uzela mi dušu sve mi uzela, sve mi uzela Spanija, Spanija, paprike patlidžan i buranija Bosnia, o Bosnia, mala bara puna krokodila Sve mi uzela, sve mi uzela
internacionalac *** ti mrtvu majku pa imaš li ikakvu obavezu u životu osim da pišeš te ljigave komentare za koje ćeš dobiti lajkove umro dabogda stoko odvratna!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
filozofska misao profesora filozofskog fakulteta :)
moj durakoviću, vidi se da si ti s tunjom-filozofom marksistom priče razvlačio po filozofiji svojevremeno, pa ti "bošnjaštvo" udarilo u glavu! a, šta ćemo mi bosanci, u svojoj zemlji, pored vas "bošnjaka" (što ne osnujete, uz pomoć američke ambasade, bošnjakistan?)
U potpunosti podrzavam stav akademika Durakovica!Bosnjaka nema bez Bosne i Bosne bez Bosnjaka.Samo je pitanje gde je Bosna..
Ako mislis da ih nema bez Bosne sa Srbima i Hrvatima, bilo ih je prije bez Bosne sa Srbima i Hrvatima, ako bude potrebno, biti ce Bosnjaka u iskljucivo bosnjackoj Bosni bez Srba i Hrvata. Uglavnom Bosnjaka ce biti svakako, Bosna jeste njihova maticna domovina i to ce uvijek biti, bilo ustasa i cetnika u njoj ili ne.
Rokamo...potpuno se slazem sa tobom.Bosnjaka u Bosni ce biti a dal ce Srbi i Rvati da zive u Bosni to je do njih ali Bosnjaka i Bosne ce biti i ja to najiskrenije podrzavam!
MISLIM DA JE DOSLO VRIJEME DA SE SARAJEVSKI UNIVERZITET, POGOTOVO FILOZOFSKI FAKULTET, OCISTI OD KOS-ovaca, I SRBOSLOVENSKIH SPIJUNCINA KOJI SE DANAS PORODAJU KAO BOSANCI I KOJI SU NAPADNO ANTIBOSNJACKI NASTROJENI! PA I ANU BIH. NIJE TEK TAKO FORMIRANA BANU. SVE IMA SVOJE RAZLOGE, A CITAJUCI DURAKOVICA KAKO BOSNJAKA NE MOZE BITI BEZ BOSNE, SHVATAM RAZLOGE ZASTO JE BANU MORALA BITI STVORENA. SAMO JOS ZAVRNUTI FINANCIJSKE PIPE OVAKVIMA KAO DURAKOVIC, PA NEKA IM CETNICI U BEOGRADU UPLACUJU SVAKI MJESEC PARE NA BANKOVNI RACUN!
BOSNJACI MORAJU SHVATITI, DA IM SE SRBOSLOVENSKE SPIJUNCINE I SURADNICI KOS-a I DANAS MOTAJU PO NAJVAZNIJIM INSTITUCIJAMA U SARAJEVU KAO I ZA VRIJEME SRBOSLAVIJE I DA JE DOSLO VRIJEME DA IM SE JEBE MATER ZA SVA VREMENA ZBOG NJIHOVOG ANTIBOSNJASTVA I RADA ZA SVETOSAVLJE. NEMA GOREG ANTIBOSNJACKOG SMECA NEGO TOG STO SE NAKOTIO NA SARAJEVSKOM UNIVERZITETU, PO SARAJEVSKIM MEDIJIMA, PO SARAJEVSKIM NVO I U ANUBIH. ZATO ONI SVI NE OTVARAJU USTA, JER SE BOJE DA AKO IH OTVORE SE NE ODAJU DA SU SRBOSLOVENSKE ANTIBOSNJACKE SPIJUNCINE UNDERCOVER KAO BOSANCI NACIONALOIDI.
Bošnjaka ovdje ne može biti bez Bosne -------------------------------------------- PUN MI RACKU OVIH JUGOSLOVENA SA MUSLIMANSKIM IMENIMA. BOSNJAKA CE BITI SVAKAKO, BILO BOSNE SA CETNICIMA I USTASAMA ILI NE.
NAJGORE OD SVEGA TOGA, STO BOSNJACKA HISTORIJA, KNJIZEVNOST ITD STOJE NE ISTRAZENI, A IMAMO DESETINE BOSNJACKIH ARABISTA TIPA DURAKOVIC KOJI NAM PAMETUJU O ARABISTICIMA? JEBALA TI ARABIJA NAUCNI RAD! BOSNJAKA CE BITI I BITI CE BOSNE BOSNJACKE BILO HRVATA I SRBA U BOSNI ILI NE, KAO STO JE BILO I PRIJE!
NAJGORE OD SVEGA STO POSTOJI U SARAJEVU HRPA TAKOZVANIH AKADEMIKA SA MUSLIMANSKIM IMENIMA I BIVSIM JUGOSLOVENIMA KOJI SU PROTIV NACIONALNOG PROFILIRANJA BOSNJAKA. ZATO DA VAM SVIMA PROUCIM, HEBEM I VAMA MATER. TREBA VAS SVE SKINUTI SA BUDZETA, PA NEKA VAS BEOGRAD HRANI.
Dugogodišnjim proučavanjem odnosa u SFRJ i velikim trudom i zalaganjem na tom pitanju došao sam do jednog jednostavnog ali tačnog zaključka, koji je za sviju prihvatljiv. Treba ovako: Hrvatima Hrvatska, Srbima Srbija, Bosancima BiH i problem riješen.
a Hercegovicima Hercegovina ?
provesor bi morao da napsuti velikobosansku politiku koja bi da susjednu regiju nazove bosnom , bolje bi bilo profesoru da se pobrine da vise od 5 % stanovnika ove dvije susjedne regije sazna kako i zasto im država ima ovo ime , tj. da zna šta je to HERCEGOVINA SVETOG SAVE .
koje susjedne regije? jbo te sv. savo sta bi bilo da mi upitamo a znate li vi sta je sve bilo Bosna za vrijeme Tvrtka?
Mislis za vrijeme Kralja Srba Tvrtka , koji je usput bio veliki mrzitelj muslimana , nedo vam bog da se on vrati , kako je samo mrzio muslimsne
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
http://www.gabela-online.com/index.php?option=com_content&view=article&id=600:genetska-karta-je-nemilosrdna-bonjaci-su-u-genetskom-smislu-hrvati-i-lus
i sta sad ti pokusavas da dokazes? Pronadji ko sve u Evropi i u svijetu potice od Germana npr, ili Gota itd
Poštovani akademiče, svaki narod, pa samim tim i Bošnjački ima pravo na svoju vjeru, kulturu, tradiciju... etc, i danas se ne može reći da sve to nema, ali nažalost ima i katastrofalno tužilaštvo, sudstvo, korumpirano zdravstvo i školstvo, pravo da bude na birou dok je živ i još mnoštvo toga sličnog.
ma idemo iskoristit ovaj dan suncani
navodi klix :a veli on:ja vam malo bacam ublehe jer sam ublehar...i sada cu malo da bacim kost da se nacionalisticka pascad prime...
Muslimani nemaju veze sa Bosnom i jos manje za Hercegovinom
Koliko ti plačaju da komentarišeš?
Da pogodim... Svi su oni srbi?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
u pravu je Durakovic. Jos da bosnjacki politicari shvate, pa da malo popuste sa pljackom i razgradnjom drzave zarad malih, sitnih interesa ...
BANALNO... Pa ko je rekao da Bosna i Hercegovina moze bez Muslimana??? Ali,nije ovo nicija ,,babovina" da on moze odredjivati sudbinu i volju druga dva naroda u Federaciji i Rep.Srpskoj.Ne nabijaj te sebi komplekse da ste neki ne zaobilazni faktor u BiH...
a to ste vi nezaobilazni?
Bošnjaci su Hrvati.
ne seri
Budi ponosan što si Hrvat.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
U svo poštovanje ovom akademiku, mora se priznati da isti vješto bira riječi i da ne kaže apsolutno ništa. Februar u federaciji, koji je realno započeo kao građanski bunt, a završio u nekom nacional-huliganskom orgijanju uglavnom Bošnjaka, omalovažio je i dao mu definiciju ala Dodik. Poziva na "captain obvious" samosvijest Bošnjaka koja je jedini zajednički imenitelj istih. Unitarna i jednistvena država se kosi sa onim na šta su sv inarodi u BiH prsistali 95. Čak i OHR nije pristalica nečega takvog. Rješenje majstore, a ne demagogija, to je ono što se očekuje od tebe i takvih, bar po pitanju zvanja. Koja su rješenja za takvu BiH? Ukidanje RS? Protjerivanje Srba iz RS? Ukidanje HNV i sličnih institucija Hrvatima? Regionalizacija BiH i na koji način? Ista ta elita u Bošnjaka je organizovala ljude koji su otišli iz RS, a svi znamo da im je tada svanulo, a i meni bi da sam bio pametan i dovoljno star d ase dokopan kakve Danske, Njemačke, Švedske isl, da dođu na popis.
i da se prijave u RS, gdje se realno nikada neće vratiti, kao što ni ja nebih, i da legitimno omoguće RS da iznese statističke podatke o povratnicima koji zatvaraju tu spornu tačku iz Dejtona. Na konto toga je skupština RS lagano, neki dan, usvojila nacrt zakona o prebivalištu, sve u skladu sa EU normama, i došla na korak do astigmatizacije po pitanju povratka. Poenta je da ovi kvazi akademici u Sarajevu lagano skupljaju poene na sopsvenom narodu i lože ih da se kao žrtvuju za neku BiH koja nikada neće postojati, bar dok se fizički i na koji god način odstrane Srbi i Hrvati iz iste. I Srbi i Hrvati imaju svoje "akademike" u Banjaluci odnosno BG i Mostaru odnosno ZG, ali nemaju ih u Sarajevu kao što nemaju ni Bošnjaci u BL. Lako je iz dekanata u Sarajevu ili BL prosipati šupljake i ložiti ljude da istovaraju pare za njihove plate.