{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ajnadžić razgovarao s borcem Sabahudinom Ćosićem koji je prijetio samospaljivanjem

F
11.3.2011. u 15:51
0
0
Ajnadžić razgovarao s borcem Sabahudinom Ćosićem koji je prijetio samospaljivanjem
0
Ajnadžić razgovarao s borcem Sabahudinom Ćosićem koji je prijetio samospaljivanjem
Sabahudin Ćosić
Nakon što je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Nedžad Ajnadžić saznao da na području KS-a bez elementarnih uvjeta za život živi demobilizirani pripadnik Armije RBiH Sabahudin Ćosić razgovarao je s predsjednicima kantonalnog i općinskog udruženja demobiliziranih boraca Emirom Plevljakovićem i Ibrahimom Mašićem o svim problemima koje ima Ćosić i o konkretnim načinima za njihovo rješavanje.
Ćosić je rođen u Kaknju, cijeli rat proveo je u jedinicama Prvog korpusa Armije RBiH, ali se na područje Kantona Sarajevo prijavio tek 2009., saopćeno je danas iz Pres-službe KS-a.

Upravo zbog administrativnog neprovođenja procedure o prijavi svog boravka u Kantonu Sarajevo, njegove probleme nije moguće riješiti primjenom Zakona o dopunskim pravima boraca KS-a, već isključivu nadležnost za njihovo rješavanje imaju Zeničko-dobojski kanton i nadležne federalne institucije.

"S obzirom na to da je Ćosić naš nekadašnji suborac iz 105. motorizovane brigade Armije RBiH, želimo pronaći konkretne načine da bismo mu bar djelimično pomogli u rješavanju njegovih problema", kazao je Ajnadžić.

Ministarstvo za boračka pitanja KS-a, kaže Ajnadžić, može, u okviru zakonskih mogućnosti, dodijeliti interventnu jednokratnu novčanu pomoć te privremeno plaćati stanarine za potrebe smještaja.

Razgovarano je i o eventualnim mogućnostima za upošljavanje Ćosića, te je u skladu s ovim problemom predložena varijanta njegovog zaposlenja u okviru realizacije Programa javnih radova na području Kantona Sarajevo.

Ćosić je zahvalio predstavnicima Ministarstva za boračka pitanja KS-a što su ga saslušali i ponudili rješenja za njegove probleme, ali i što su ga uputili na konkretne korake prema nadležnim organima radi rješavanja njegovog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: