Konačno jedan "happy end"
6

Sabahudin Ćosić dobio posao, stan i 500 KM

Piše: A. Karadža
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Iako je gotovo teško povjerovati, jedna životna drama okončana je sretnim krajem. Demobilisani pripadnik Armije RBiH Sabahudin Ćosić riješio je svoje egzistencijalno pitanje uz pomoć ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžada Ajnadžića i Vlade KS.

Od početka naredne sedmice demobilisani borac Ćosić počet će raditi u Kantonalnom javnom preduzeću ZOI '84, dio je dogovora koji je postignut na sastanku ministra Ajnadžića i njegovog nekadašnjeg kolege iz 105. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH.

Ćosić je uz posao dobio i jednokratnu pomoć u iznosu od 500 KM, a predložena su rješenja i načini plaćanja smještaja Ćosiću do kraja ove godine.

Kako saznajemo, Ćosić će bunker iz Drugog svjetskog rata zamijeniti jednosobnim stanom u sarajevskom naselju Stup.

Demobilisani borac Armije RBiH bio je doveden na rub egzistencije. U očajničkom pokušaju da se čuje njegov glas, Ćosić je prijetio samospaljivanjem ispred zgrade Vlade FBiH, u čemu su ga spriječili pripadnici FMUP-a i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Njegov je vapaj na sreću naišao na reakciju nadležnih organa, koji su mu izašli u susret i obezbijedili osnovne uslove za život.

Ćosić je u razgovoru sa novinarom portala Sarajevo-x.com izrazio zahvalnost ministru Ajnadžiću i svima koji su mu pomogli da riješi probleme sa kojima se suočavao.

"Zadovoljan sam s pomoći koju sam dobio i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli", rekao je Ćosić, koji je dodao da više ne želi davati izjave za medije.

Vezani članci