Human gest
0

Novčana pomoć otpuštenim pripadnicima Oružanih snaga BiH

SRNA
Predstavnici ministarstava za boračka pitanja, rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglice Kantona Sarajevo uručili su danas jednokratnu novčanu pomoć i pakete sa prehrambenim artiklima otpuštenim pripadnicima Oružanih snaga BiH sa područja ovog kantona.

Otpušteni pripadnici Oružanih snaga BiH sa područja Kantona Srajeva i 15 mjeseci nakon Zakona o prijevremenom penzionisanju su bez regulisanog penzionog statusa i zdravstvenog osiguranja i bilo kakvih drugih primanja, saopšteno je iz Kantona Sarajevo.

Po 100 KM i paket pomoći u hali Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo, od 195 pripadnika ove populacije, danas je preuzelo njih 60-tak, a pojedinačna uručenja biće vršena i sutra na istom mjestu.

"Ovo je prva konkretna pomoć koju smo dobili otkako smo bez posla. Zahvalni smo Vladi Kantona Sarajevo na razumijevanju i nastojanju da nam pomogne u ovom teškom periodu. Pomoć će nam dobro doći dok čekamo da konačno budu riješena naša prava", rekao je predstavnik otpuštenih vojnika Šemsudin Pojata.

Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Velida Memić rekla je da su ministarstva na ovaj način pokušala bar malo ublažiti nevolje ovih ljudi i njihovih porodica.