{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aida Tipura dobitnica nagrade "Srđan Aleksić"

S
27.5.2011. u 20:44
0
0
Aida Tipura dobitnica nagrade "Srđan Aleksić"
0
Aida Tipura dobitnica nagrade "Srđan Aleksić"
Foto: RTS
Novinarka "Nezavisnih novina" Aida Tipura dobitnik je novinarske nagrade "Srđan Aleksić" zbog profesionalnog izvještavanja o marginalizovanim grupama u BiH.
Predstavnik Helsinškog parlamenta građana Banjaluke Aleksandar Žolja istakao je da je žiri ocijenio da su tekstovi Aide Tipure u kojima piše o različitim marginalizovanim grupama, kompletni, potkrijepljeni činjenicama, životnim pričama i izjavama iz različitih izvora.

Druga nagrada za tekstove u štampanim medijima pripala je Tanji Šikanjić, novinarki "Nezavisnih novina", a treća nagrada novinaru dnevnog lista "Pres RS" Bojanu Rečeviću.

U kategoriji radijskih priloga o marginalizovanim grupama nagradu je dobio novinar BH Radija 1 Mersad Bajtarević, dok je posebna plaketa za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama dodijeljena dopisniku Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) iz Doboja Petru Burgeru.

Specijalnu nagradu za izvještavanje u kontinuitetu dodijeljena je novinarki bijeljinske televizije "Slobomir" Mirjani Marković.

Na konkurs za novinarsku nagradu "Srđan Aleksić" stiglo je 12 TV i radio priloga, 24 novinska teksta i šest prijedloga za specijalnu nagradu za izvještavanje u kontinuitetu.

Novinarska nagrada "Srđan Aleksić" raspisana je u okviru projekta "X-pres", a dodjelu nagrade organizovali su Helsinški parlament građana Banjaluke, Udruženje mladih novinara RS i Fondacija "Cure" iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: