Kritika
326

Ahmetović o "službenom automobilu": Ko će zaštititi moje dijete kojem se prijeti smrću?

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o potrebi za zaštiti svoju suprugu Sebiju Izetbegović, a u jeku afere "službeni automobil", oglasio se Sadik Ahmetović.

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine pozvao je na gradnju države koja će štititi sve njene građane, a ne samo privilegovane.

"Moramo izgrađivati državu koja će štititi sve građane i država mora imati istrumente i snagu da zaštiti sve građane. Ima puno onih koje nema ko zaštititi, onih koji nemaju oca i brata. Ima djece koja nemaju nikog", rekao je Ahmetović.

On je podsjetio na prijetnje koje su upućene njegovoj porodici.

"Ko će zaštititi moje dijete kojem se prijeti da će mrtvo završiti u rijeci. Brata od onog što mi prijetio djetetu je predsjednik Izetbegović primio u kabinetu Predsjedništva BiH", kazao je Ahmetović.

Podsjećamo, Izetbegović je uoči današnje sjednice Predsjedništva SDA kazao da njegova supruga doživljava razne neprijatnosti i da nema namjeru pustiti je nezaštićenu. Pored toga, Izetbegović je njeno korištenje službenog automobila opravdao primljenim prijetnjama od kojih su mnoge prijetnje smrću.