Sjednica SDA
2.4k

Izetbegović: Supruzi sam dao automobil Predsjedništva BiH da bih je zaštitio

Piše: A. Z.
Bakir Izetbegović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U Sarajevu se danas održava sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će se raspravljati o situaciji u stranci, neusvajanju seta zakona o akcizama i napadu na ministra Adila Osmanovića u Srebrenici. Predsjednik stranke Bakir Izetbegović uoči sastanka je prokomentarisao i to što je njegova supruga i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović prošle sedmice za putovanje u Tuzlu koristila službeni automobil Predsjedništva BiH.

"Otkako sam član Predsjedništva BiH dobio sam više od 30 prijetnji, od toga devet smrtnih, gdje je pronađen eksploziv kod čovjeka koji je prijetio ili je snajperista bio u blizini moje kuće. Nisam samo ja ugrožen nego i moja porodica, sve je dokumentovano. Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu. Ako je neće štititi država kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti", rekao je Izetbeogović.

Kada su u pitanju teme o kojima će se govoriti na sastanku SDA, predsjednik stranke je najavio sankcije protiv onih koji su postupili suprotno dogovorenom.

"Sankcije će biti izrečene naročito za Srebrenicu. Slično će se desiti i s neusvajanjem seta zakona o akcizma jer je to je dio Reformske agende i ranije je usvojeno u stranci i u Parlamentu BiH. Sankcije će snositi oni koji su postupili kako su postupili", kazao je Izetbegović.