BiH
0

Ahmetović i direktori policijskih agencija o najavljenom štrajku

FENA
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović održao je danas u Sarajevu sastanak s direktorima sedam agencija koje djeluju u okviru ovog ministarstva, na kojem je razmatrana i novonastala situacija zbog štrajka Granične policije BiH te najavljenog štrajka upozorenja u ostalim policijskim agencijama i službama na državnom nivou.

Sastanku su prisustvovali direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović, Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac, Granične policije BiH Vinko Dumančić, Službe za poslove sa strancima Dragan Mektić, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Ljiljana Trišić, Agencije za policijsku podršku Rahmija Hodžić i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja.

Direktori agencija su već obavili razgovore s predstavnicima sindikata i poštujući pravo da putem štrajka iskažu nezadovoljstvo zbog smanjenja plaća, zaključeno je da obavljanje svih operativnih poslova ne može biti dovedeno u pitanje.

S obzirom na to da su poduzete sve neophodne mjere, očekuje se da štrajk upozorenja od 21. do 25. maja, neće narušiti ukupni nivo sigurnosti u BiH i da će se u punoj mjeri izvršavati svi poslovi i zadaci koji su u zakonskoj nadležnosti ovih agencija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.