{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović i Dačić potpisuju sporazum o vraćanju helikoptera BiH

S
24.9.2010. u 06:09
0
9
Ahmetović i Dačić potpisuju sporazum o vraćanju helikoptera BiH
0
Ahmetović i Dačić potpisuju sporazum o vraćanju helikoptera BiH
Sadik Ahmetović
Ministri bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović i unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potpisat će danas u Beogradu sporazume o policijskoj saradnji dvije zemlje i vraćanju helikoptera BiH, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.
Sporazumom o policijskoj saradnji jača se saradnja BiH i Srbije na polju otklanjanja opasnosti za javnu bezbjednost i javni red, sprečavanja i rasvjetljavanja krivičnih djela u oblasti organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, stanja bezbjednosti u zaštiti državne granice u pograničnom području, obrazovanja i stručnog usavršavanja kadrova, te zaštite podataka.

U saopštenju Ministarstva navodi se da će se ovim sporazumom omogućiti bolja i efikasnija saradnja policijskih agencija u BiH i Srbiji u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Sporazumom o povratku helikoptera, "BiH će biti vraćeni hilokopteri koji su se 1992. godine našli na teritoriji Srbije". Jedan helikopter biće u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a drugi u vlasništvu MUP-a Federacije BiH, ističe se u saopštenju.

Potpisivanju sporazuma prethodiće bilateralni sastanak delegacije Ministarstva bezbjednosti BiH i MUP-a Srbije na kojem će se razgovarati o daljem unapređenju saradnje na polju borbe protiv organizovanog kriminala.

Prema najavi iz MUP-a Srbije, Dačić i Ahmetović sporazum o policijskoj saradnji potpisaće u Palati Srbija, a sporazum o primopredaji helikoptera na aerodromu "Nikila Tesla", nakon čega su planirane izjave za medije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: