BiH
0

Agić: Nadamo se da će u toku dana najveći dio požarišta biti ugašen

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pomoćnik ministra sigurnosti za zaštitu i spašavanje Samir Agić je govoreći o stanju na požarištima kazao Feni da je jutros od sedam do iza devet sati djelovao helikopter Oružanih snaga BiH na području općine Jablanica.

Prema njegovim riječima, požar se trenutno drži pod kontrolom i vatrogasci na terenu pokušavaju da završe ono što je helikopter uradio u dosadašnjem periodu.

"Sada jedinice na terenu gase takozvana žarišta koja ne plamte i nadamo se da će u toku dana najveći dio tih požarišta biti ugašen. Ukoliko bude bilo potrebe, na teren će opet u popodnevnim satima, iza 17 sati, biti upućen helikopter Oružanih snaga BiH", kazao je on.

Dodao je da u svakom slučaju, prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH, stanje je bolje nego u prethodnim danima.

"U području planine Kamišnice je uočen požar u pograničnom pojasu između Republike Hrvatske i BiH. Jučer u toku dana i danas su djelovala i tri kanadera i dva air traktora hrvatskih snaga. Prema raspoloživim podacima trenutno, oni ne djeluju ali ukoliko ponovno dođe do rasplamsavanja požara na planini Kamišnici u pograničnom području, djelovat će i zračne snage Republike Hrvatske", kazao je Agić.