Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pogledajte sta FDA u Americi znaci....jedna od kljucnih institucija...
i oni lafo nesto kontrolisu... samo slobodno trziste... pa ko hoce nek pije ruski lijek za 30 feninga... slobodan izbor... ovo je samo fasada za uzimanje novca.. oni lafo nesto odredjuju ko je opasan a ko ne
u BIH zbog ove agencije nije odobreno brdo lijekova koji su prijeko potrebni, sad jel do manjka zaposlenih ili nešto drugo u to ne ulazim. Ima nekoliko lijekova za depresiju i ADHD npr. koji su odobreni u Srbiji i Hrvatskoj ali ne i u BIH.
Jer smo ucili 5 godina posteno se zrtvujuci i sada smo postali obicni trgovci jer nemamo poleđinu, osim toga ulaganje u svoje znanje je jako skupo.
Tu se vrte i najvece pare na svijetu trenutno. Svako ima svoj deal a svi prevaranti teski.
Kad bi zapošljavali sposobne koji su na birou pa ni po jada, a ovako da čekate odobrenje a sve moj do mojega, e ne može.
Ne znam kakva nova zaposljavanja, ionako ih ima previse tamo.
I ujedno da naglasim, kako vas nije stid da jedan farmaceut ima manju platu za tako obiman i odgovoran posao gdje se milioni obrcu nego npr cistacice u posti, EP, cistacice u bilo kojoj drzavnioj firmi. Za sta su se ti ljudi skolovali i rade na takvim poslovima da bi imali plate manje od najglupljih i potpuno nebitnih poslova za drustvo kao kurir, referent za kafu, portir u drzavnoj firmi koji prespava cijelu smjenu ili se opijaju dokazano i da ne nabrajam dalje.
Sve bi to bilo dobro kada bi zaista i zaposlili prave farmaceute i strucnjake, a ne one koji ne znaju nabrojati supstance od kojih je napravljen kafetin npr ili da mu kazes supstance i da ti on kaze koji lijek bi mogao biti. Zaposlili bi kao i obicno nekog ko je tek zavrsio skolu ili kupio diplomu u Bijeljini da vam naglasim gdje kupuju diplome magistri farmacije ili u Brckom ima jedan mali odsjek za magistre farmacije. Eto malo i inspekcijama da znaju kada vec nece da traze kako to ide