BiH
19

Advokatska komora Bihać: Kukavički napad na Jasminu Koričić

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U ulici Bihaćkih branilaca u Bihaću jutros u 8 sati i 25 minuta u eksploziji nepoznate eksplozivne naprave ispred jednog advokatskog ureda smrtno je stradala 61-godišnja advokatica Jasmina Koričić.

Koričić je rođena 1954. godine u Bihaću, gdje je završila gimnaziju, a Pravni fakultet u Sarajevu.

Radila je na poslovima pravnika u Općini Bihać, deset godina kao sutkinja Suda udruženog rada u Bihaću, bila je i predsjednica Općinskog suda za prekršaje Bihać, te predsjednica Višeg suda za prekršaje Bihać.

U advokaturi je već 18 godina, a radila je uglavnom oblast građanskog prava, a krivične postupke nije radila.

"Bila je izuzetno vrijedna, borbena i savjesna žena, te nas je utoliko više ovaj slučaj iznenadio i zatekao", izjavila je Feni predsjednica Regionalne advokatske komore Bihać Safeta Alijagić.

Dodala je da u Komori nisu imali nikakvih pritužbi na nju.

Regionalna advokatska komora najoštrije osuđuje ovaj čin kao akt terorizma i kao bezuman, podmukao i kukavički napad, te traži od nadležnih da poduzmu sve aktivnosti radi pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela.

Iz Komore naglašavaju da advokati obavljaju tešku i odgovornu profesiju u kojoj su nezaštićeni i faktički i prema zakonskim propisima, s obzirom na već nekoliko počinjenih napada na ličnost i imovinu advokata, od kojih neki ni do danas nisu riješeni.