{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Advokati iz FBiH zgroženi ubistvom kolegice iz Bihaća

Klix.ba
13.2.2015. u 16:00
5
6
Advokati iz FBiH zgroženi ubistvom kolegice iz Bihaća
5
Advokati iz FBiH zgroženi ubistvom kolegice iz Bihaća
Foto: Anadolija
Povodom tragičnog događaja koji se desio jutros u Bihaću, a u kojem je smrtno stradala advokatica Jasmina Koričić iz Bihaća, Advokatska komora Federacije BiH izražava svoje žaljenje i saučešće njenoj porodici i prijateljima, te advokatima Regionalne advokatske komore Bihać.
Advokatska komora FBiH najoštrije osuđuje ovaj čin kao akt terorizma i kao bezuman, podmukao i kukavički napad na Jasminu Koričić, člana Advokatske komore, stoji u saopćenju za javnost.

"Svi članovi Advokatske komore i kolege advokati su zgroženi ubistvom naše cijenjene kolegice Jasmine Koričić, dugogodišnjeg pravnika u privredi, suca, Predsjednika suda i advokata. Ovo je grub i nepodnošljiv napad na sve advokate u Federaciji BiH, pa i cijeloj Bosni i Hercegovini, ovo je napad na jednu od najstarijih i najčasnijih profesija u povijesti civiliziranog svijeta, jer advokatura stoji na prvoj liniji obrane ljudskih prava i sloboda svakog čovjeka i građanina", kažu advokati iz FBiH.

Advokatska komora FBiH očekuje i zahtjev od svih nadležnih državnih organa i institucija da poduzmu sve u cilju otkrivanja, pronalaska i identifikovanja izvršitelja počinjenog kaznenog djela ubistva Koričić, te efikasno i brzo procesuiranje i kažnjavanje počinitelja po Zakonu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: