Odluka Tužilaštva BiH
156

Advokatica Vasvija Vidović puštena iz prostorija Tužilaštva Bosne i Hercegovine

B. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Advokatica Vasvija Vidović puštena je iz prostorija Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Ovo je za Klix.ba potvrdila njena advokatica Nina Karačić Brković.

Vidović je danas ispitana u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i puštena na slobodu, a do sada za nju nisu zatražene mjere zabrane. Ukoliko bude bilo potrebe Tužilaštvo će to zahtijevati sutra.

Advokatica Vasvija Vidović zadržana je ranije u prostorijama SIPA-e zbog telefona za koji se utvrđivalo da li ga je nezakonito pokušala iznijeti iz SIPA-e.

Ona je došla kao braniteljica predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Podsjećamo, Debevec i nekadašnji šef OSA-e Osman Mehmedagić uhapšeni su u ponedjeljak navečer, a po nalogu državnog Tužilaštva. Za sada su poznate informacije da se terete za zloupotrebu položaja koja se odnosi na nezakonito prisluškivanje sudija Suda BiH i uposlenika Tužilaštva.

Glavni državni tužitelj Milenko Kajganić je naveo da se Mehmedagić i Debevec terete da su u 2020. godini počinili krivična djela zloupotreba položaja na način da su nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i službenika Tužilaštva BiH prilikom provođenja radnji iz predmeta Tužilaštva BiH i Suda BiH.