Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nema većih lihvara od njih i notara a sve po zakonu
nema boljeg posla od notara
Sluzbenu odbranu vrsi samo 10 advokata koji su uvezani sa sudijama
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Molio bih nekoga da mi objasni a sta to u ovoj nakaradnoj drzavi funkcionise i gdje se ne krade , garantujem da smo u rangu Africkih zemalja po korupciji i kriminalu . Ovo je jedina zemlja ako ne u svijetu onda u Evropi gdje mafija ima svoju drzavu , udbasi , lopovi , kriminalci , neskolovani kadrovi , dezerteri , podrumasi , kurave itd.. vode ovu zemlju . Toliko !!
U nasoj zemlji nema institucije koja radi po zakonu.Na svakom polozaju su ljudi koi mogu srediti sve,svako od njih ima svoga covjeka u svakoj instituciji i tako u krug.Tu nema mjesta za obicnog smrtnika i sve ide preko njegovih ledja.Do kada? Samo Bog zna...Ali,da traje predugo,to je cinjenica i istina.
Omar Mjesecar legenda,kasirao od drzave po 200-300 000 godisnje.Njemu su valjali kriminalci i ubice pravo. Advokati u Bosni su takodje sa one strane zakona,ali moze im se,jer nema normalnih institucija da iskorijeni korupciju,zloupotrebu polozaja,mito...Trebace dugo vremena da profunkcionise pravna drzava u pravom smislu rijeci. Do tada,imat cemo advokate koji odu u pritvor,pa izadju i opet se bave istim stvarima.
Bokte pa u nas veci kriminal nego u citavoj Africi zajedno...
Znaci da advokatu odgovara da se slucaj razvlaci jer to znaci vise novca njemu u dzep a njegov klijent sjedi u zatvoru i ceka kad ce se slucaj zavrsiti.
brate vrana vrani ociju ne vadi... stas
Pa advokati su sebi ukinuli i fiskalne kase a uzimaju i šakom i kapom
između ostalog i ubicama i silovateljima i pedofilima če narod plačat advokata
Vise milionsaka pljacka,koju nije peimjetio nijedan usrani:
ovi advokati i notari su najveca prevara..ima u wordu dokument, promijeni ime, datum i hop 300 KM...smijesno
osmaaaaaaaaaaaaaaaaaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
za razliku od notara kada za najbanalnije stvari MORAS angazovati notara po paprenoj tarifi.Sa advokatom se moze pregovarati, a sa notarom ne, usto, broj advokata nije ogranicen zakonom i svako ko zeli biti advokat a ispunjava uslove, u principu to moze biti...
Ja sam advokat, ali ne radim ove odbrane po sluzbenoj duznosti i protiv sam ovog koncepta...mislim da bi idbrane po sluzbenoj duznosti trebale biti 30% od tarife...Medjutim, ovo je izuzetak od pravila kada moras imati advokata (za djela preko 10 god zatvora) us vim slucajevima je slobodan izbor da li se braniti dam ili uz pomoc advokta
ovo je onaj kulturni kriminal sto bi reko.Brankovic iz SDA "sve po zakonu" dostupan odabranima
Omar je jedini nadmašio Karkina koji mu je bio uzor.
Omar je kralj, da nije njega pola Sarajeva bi jos bilo u zatvoru!