BiH
438

Admir Bukva je kandidat Naše stranke za načelnika Općine Centar Sarajevo

Klix.ba
Kandidat Naše stranke za načelnika u Općini Centar Sarajevo na lokalnim izborima u oktobru bit će Admir Bukva, dugogodišnji sportski radnik i humanitarac.

Bukva je rođen 1974. u Sarajevu, gdje je završio osnovnu školu Razija Omanović (današnja Mula Mustafa Bašeskija), te srednju Mašinsko-tehničku školu. Za vrijeme rata, kao pripadnik Armije BiH, učestvovao je u odbrani Sarajeva.

Završio je Ekonomski fakultet te magistarski studij u oblasti poslovnog menadžmenta. Bio je košarkaš KK "Bosna", sa kojom je bio prvak BiH 1998. i 2005. godine te reprezentativac Bosne i Hercegovine. Po završetku sportske karijere, radio je u struci, kao sportski menadžer, a zatim i poslovni savjetnik na Američkom univerzitetu u BiH. Bio je direktor KK "Bosna". Trenutno radi kao savjetnik u oblasti osiguranja. Otac je dvojice dječaka, ističu iz Naše stranke.

Osim profesionalne, iza sebe ima i dugogodišnju aktivnost u udruženjima, koja se bave humanitarnim i sportskim radom, prvenstveno u polju podrške djeci sa invaliditetom, gdje učestvuje u radu udruženja porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

"Svako ko je radio u nekoj vrsti zajednice zna da bez znanja nema uspjeha, jednako kao što samo znanje, bez ljudskih kvaliteta, također ne donosi uspjeh. Tako je i u sportu, i u ekonomiji, i u politici. Naša stranka je uspjela da u politiku uvede ono što sam lično uvijek smatrao ključnim, a to je spoj karakternih, moralnih vrlina i znanja te profesionalnih sposobnosti. Mjera snage zajednice je u brizi za one kojima je potrebna pomoć, poput starih, bolesnih i lica sa invaliditetom, ali i u oslobađanju od straha da se dadne jednaka prilika svim onim sposobnim snagama, mladim i školovanim, umjesto da ih se zagušuje i na koncu tjera da odlaze drugdje. Vidjeli smo na popisu sad koliko smo mladih izgubili zadnjih godina", kazao je Admir Bukva.

Dodao je da će sa zadovoljstvom u narednom periodu izaći pred ljude u Općini Centar nudeći rješenja za nagomilane probleme.

"Tražit ćemo od građana mandat da u naredne četiri godine, sa još većim kapacitetom u Centru, rješavamo probleme u svim sektorima. Nećemo dopustiti da nam se đaci smrzavaju u školama, da studenti nemaju gdje učiti, da su bolničke zgrade nečiste, da ljudi u invalidskim kolicima padaju sa neprilagođenog trotoara na cestu, da nam pijani i bijesni vozači ubijaju djecu, da satima ili danima čekamo da iz državnih službi dobijemo neki papir", dodao je Bukva.

O dosadašnjoj vlasti Bukva smatra da najbolje govori odsustvo stvarnih rezultata.

"Mi smo bez vike i buke, a u skladu sa dosadašnjim brojem naših mandata u Centru, pokazali da hoćemo i znamo raditi; naprimjer od osiguranja vozila za Gorsku službu spašavanja, preko borbe za vodovod i autobuski prevoz za Nahorevo, do borbe protiv sumnjivih dodjela poslovnih prostora, i mnogih drugih konkretnih stvari u Centru. Čvrsto vjerujem da ćemo, nakon izbora, kroz timski rad sa građanima, napraviti od Centra, ono što i treba da bude – mjesto sigurnog i dostojanstvenog života", zaključio je Bukva.