Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Potplaceni kadar udruzenog lopovskog poduhvata SDA-SBB i Bakirove pudlice, koker spanijela koji se odazica na ime Fahrudin Radoncic.
Nije problem nedostatak zdravstvenog kadra (i sestara i ljekara, posebno specijalista), nije problem gomila nametnute i besmislene papirologije, nije problem strucnost tog istog kadra, nije problem ni visak administracije i pomocnog osoblja, nije problem sto na svakih 2 radnika dodje jedan direktor, sekretarica, sef ili glavna sestra, problem je radno vrijeme! E, moja ministrice!
Kod nas je sve moguce, Ministrica zdravstva ekonomistica, Premjer ima sprotski menadžment, Ministar komunikacija završio DIF, da ne nabrajam ostale .....
Sebiju za direktora domova zdravlja zena je sposobna.
u sustini ionako samo pogledaju grlo i poslusaju slusalicama ko zna sta i pogledaju na onu tabelu sponzorskih lijekova da ti uvale. ako im sta sumnjivo(zbog neznanja) samo salju bolnicu cime opterecavaju bolnice i pacijente i poskupljuju troskove lijecenja.
Sve što se predlaže je OK, međutim, uzimajući u obzir da primarna radi i vikendom, i da se vikendima svi ti sati uredno rade, postavlja se pitanje da li je zakonito da rade kontinuirano više od zakonom predviđenog radnog vremena.......... Onda, uz uvedeni elektronski sitem zdravstvenih kartona i knjižica, zašto kada ljekar u sekundarnoj praksi ne može riješiti slučaj i šalje slučaj specijalisti, zašto specijalista ne piše direktno uputnice i šalje pacjenta na dodatne pretrage ?
Zašto specijalista vraća pacjenta u dom zdravlja da ljekar koji je niže u hijerarhiji pacjentu propiše uputnice za detaljne pretrage koje zahtjeva specijalista ????? Zar to ne bi trebao raditi specijalista, koji da bi dalje radio sa pacjentom mora pribaviti određene nalaze - ipak on traži te pretrage za svoj rad, a karton je elektronski i u njega svi unose sve.... zašto se pacjent mora vraćati nazad ?
@HM 2011 Na kraju krajeva ako je cilj napraviti uštede u zdravstvu a zadržati ljekare u BiH - šta je prepreka tome ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Me juve, zonja, zdravstvo će nestati. Kada ćemo se vrlo brzo sresti na ulici?