Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ornitologa? Od kada se zravstvene ustanove u KS bave proucavanjem ptica??? Pa koji glupsoni rade u ovom Klixu...
Od Tuzle do Sarajeva
Kadrove ste rastjerali a sav novac ZZO ide u plaće, zbog toga imamo opremu koja je zastarjela, mada ima i opreme iz doba austrougarskog građenja nadaleko čuvenog najvećeg u to doba sarajevskog "krankenšpitala". Mada ima puno zastarjele opreme veći problem je što ni ta zastarjela oprema ne radi, čime menadžment bolnice izravno potpomaže privatnu praksu i privatnike kod kojih sva oprema za čudo radi.
...novac ZZO i treba da ide na plate i na lijekove,isključivo...Med.oprema,aparati,krečenje-to su dužni da finansiraju osnivači zdrav.ustanova (općine,kantoni...) i to preko ministarstva i iz budžeta.Problem je što oni to rade parama ZZO i to je strogo protivzakonito,ali nema suda,nema države...Stranke rade i upravljaju parama kako hoće!
...znači,parama ZZO žele da finansiraju nabavku med.opreme,da grade,da renoviraju...pored plata,lijekova i sl.,pa onda nema dovoljno novaca ni za šta,jer na 10 osiguranika jedno ili dvoje radi a ostali su na birou i sl.,znači ne uplaćuje se...Ne radi se po zakonu,nema države-nema liječenja,nema penzija...kao što i ničega nema,osim lopovluka,bagre,kriminala,korupcije...!
sirotinjo(a svi ste sirotinja bez obzira sto vozate neke trulje deset godina i starije i sl., to je samo privid, znam da vas to boli kao snobove ali tako je..), ne dao Bog da se razbolite
jbm ti mtr najveci problem vas je telefonom dobiti posto gospoda hoce sad telefonski da im se najavis kad umires a niko se ne javlja. kakav vam je to sistem covjek bolestan a mora cekati 7 dan a termin
Skupština KS nekom mati, nekom maceha, sve zavisi je li doticni rukovodilac ustanove koja podnosi izvještaj u milosti SDA drustva ili nije, tako da usvajanje ili ne usvajanje izvještaja nema veze sa stvarnim rezultatima rada te institucije.Pitanje je koji je uopste stvarni smisao takve skupstine sto se toga tice.
Gdja ademaj je primjer uspjesne zene. Pocela je prodajuci kukuruz i kospe na stadionima a postala ministrica. Primjer da u nasoj bosni ponosnoj sposobni mogu uspjeti.
Šta će Šiptarka u Sarajevu i još na funkciji. Šiptari su na Kosovu poklali Bošnjake, oni su kao i Srbi.
Pa koliko ima na bioruo zdravstvenih radnika jebte zoovite, al ode sve vani jebga dobra vam politika
Iza ove gospođe je bio trbuho zborac, jer kako drugaćije objasniti da SDA kuka narodu za svoje neuspjehe i nesposobnost. ZZO je pao kao i PIO.I najvećem glupanu je jasno da je to sa ovim osiguranjima postala već jedna od većih ozbiljnijih balkanskih prevara.
Svi ovi nabrojani problemi su samo posljedica. Uzrok problema je lose rukovodjenje ustanovama. Nedostatak kadra se ne moze desiti ako menadzment firme razmislja unaprijed sta im treba i sta ce im trebati. Specijalista se ne moze dobiti odmah vec ga ustanova treba osposobiti a to traje godinama.
Ovdje treba jasno definisati da se misli na kadar koji je podoban!! Nedostatak podobnog kadra je problem. Odite u prvu službu za zapošljavanje i pitajte koliko doktora, fizioterapeuta, sestrica, readiologa i sl ima na brou. Ima ih previše obzirom na ovu priču o nedostatku kadra.
Zar ovi ornitolozi nisu oni sto posmatraju ptice ili sam ja pobrkao.
Muz od Zilhe ,Albanac prodaje kuhani kukuruz i kikiriki i kospice na zeljeznickoj stanici,a ponekad reze raji drva zimi Imali su slasticarnu ali nije islo i zatvorili,Zilha dobro kuha pitu krompir. Cestiti ljudi
Gospodjo kome se vi obracate. Pa Vi ste ministrica zdravlja KS. Vi primare platu da rjesavate probleme ea ne da glumite i placete. . Vi ste SDA kadar ato sto ste kod Fahre i to je gluma.
Stalno na slikama zabrinute, snuzdene, tuzne face....
Jadna mu je majka ko zivi u Sarajevu bez vode, vozi se tramvajima iz doba austougara, lijeci se u bosnjackoj metropoli.... I naravno da imate visak stomatologa, kad covjek jednom u zivotu ode stomatologu i to sa skolom.
Narod sa 3 zuba u glavi, a višak stomatolga. hahahahahaha
Glavni uzrok svih problema u zdravstvu je Zavod zdravstvnog osiguranja (ZZO ili "socijalno"),podhitno modernizacija i reforma zdravstvenog osiguranja i ODVAJANJE zdravstva od POLITIKE tj.p.stranaka...bez toga nema napretka,biće sve gore i gore,možete pljuvati Sebiju i doktore koliko hoćete ali to nam neće pomoći...!!!