Kadrove ste rastjerali a sav novac ZZO ide u plaće, zbog toga imamo opremu koja je zastarjela, mada ima i opreme iz doba austrougarskog građenja nadaleko čuvenog najvećeg u to doba sarajevskog "krankenšpitala". Mada ima puno zastarjele opreme veći problem je što ni ta zastarjela oprema ne radi, čime menadžment bolnice izravno potpomaže privatnu praksu i privatnike kod kojih sva oprema za čudo radi.
...novac ZZO i treba da ide na plate i na lijekove,isključivo...Med.oprema,aparati,krečenje-to su dužni da finansiraju osnivači zdrav.ustanova (općine,kantoni...) i to preko ministarstva i iz budžeta.Problem je što oni to rade parama ZZO i to je strogo protivzakonito,ali nema suda,nema države...Stranke rade i upravljaju parama kako hoće!
...znači,parama ZZO žele da finansiraju nabavku med.opreme,da grade,da renoviraju...pored plata,lijekova i sl.,pa onda nema dovoljno novaca ni za šta,jer na 10 osiguranika jedno ili dvoje radi a ostali su na birou i sl.,znači ne uplaćuje se...Ne radi se po zakonu,nema države-nema liječenja,nema penzija...kao što i ničega nema,osim lopovluka,bagre,kriminala,korupcije...!
Prikaži sve komentare (50)