{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Abdulah Skaka: Svako ko koristi ime grada Sarajeva u svrhu promocije ima punu podršku

Piše: M. N./Klix.ba
18.1.2018. u 22:02
549
136
Abdulah Skaka: Svako ko koristi ime grada Sarajeva u svrhu promocije ima punu podršku
549
Abdulah Skaka: Svako ko koristi ime grada Sarajeva u svrhu promocije ima punu podršku
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka poručio je svima koji koriste ime grada u svrhu promocije Sarajeva da imaju punu podršku administracije Grada, a da je cilj naknada koje se plaćaju za njegovo korištenje obeshrabriti one koji ga zloupotrebljavaju.
"Svi zainteresovani, bilo da su pravna ili fizička lica, mogu se obraditi Gradskoj upravi da se registruju. Fizička lica koja koriste ime Sarajevo u svrhu promocije i ne zloupotrebljavaju ime, dobit će besplatno Rješenje o odobrenju. Pravna lica koja koriste ime Sarajevo će plaćati naknadu, a visina naknade zavisi od obima poslovanja i broja zaposlenih osoba. Udruženja će plaćati simboličan iznos. Postoje stranice koje su od interesa Grada Sarajeva, to su stranice koje rade na promociji grada i kao takve će biti tretirane posebnim uvjetima i dobiti rješenje kojim će biti legitimni. Ovo radimo u cilju da one koji zloupotrebljavaju ime Sarajevo obeshrabrimo na taj način", kazao je Skaka.Riječ je o obavijesti koju su dobili administratori Facebook stranica koje sadrže u svom nazivu ime "Sarajevo", a u kojoj su pozvani da se obrate Gradskoj upravi Grada Sarajeva kako bi se dogovorili u vezi korištenja imena grada.

Do sada su tu uradile brojne kompanije i organizacije koje su dobile rješenja, a takvih je u periodu od 1.10.2016. godine do 20.9.2017. godine bilo 36.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: