Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nedavno je obavljeno potpisivanje ugovora i nase firme su dobile 200 miliona poslova, sto im je vise od godisnje zarade, ocigledno je da ipak imamo. Nije sve tako crno
zena je sve rekla!dva covjeka su prouzrokovala krizu svojim dogovorom!za neupucene zlaja i mile dva brata!sve sto su poslije uradili svodi se na smjenu nepodobnih ministara vlada upravnih odbora i direktora!dakle cista borba za fotelje!kako ce biti bolje?moze samo gore!za neupucene:trebali su biti sankcionisani niksic i liojanovic zbog sukoba interesa ali ni to njihova politika nije dala pa su ih oslobodili kao da nisu zaposlili brata i zeta!fuj!
Provjerite novopečene milijardere koji su došli u grad u kalošama sa najlon kesom s logom SDA, pa ćete vidjeti gdje su pare! Oni pokrali sve, a nama uvalili da gladujemo i narednih sto godina plaćamo kamate i dug koji je već sa ovakvim kamatama postao neotplativ!!!!!! Lažu nas svo ovo vrijeme, a vi samo glasajte za SDA i ponavljajte: "Ja sam Bošnjak, vjera mi je lslam!" kao da jo to najbitnije, a od čega se živi i gdje su nam poslovi, u šta su potrošene pare od pomoći u ratu i od kredita nakon njega, to nemojte ni slučajno pitati.
Ukinuti budežetlije? Ko bi onda glasao za SDA? Sad su ko biva krivi Zlaja i Dodo, a ko nas je dvadeset godina krao, derao na živo i srozao do dna? Koliko su gospoda iz SDA za dvadeset godina napravila proizvodnih pogona i radnih mjesta, osim budžetlijama, za sve ove kredite koju se svake godine uredno uzimali? Mi još nismo dobili prave brojke i slova. Ne zavaravajte se ljudi! Dug je u desetinama milijardi, a ne stotinama miliona kako sada govore.
Ma dajte pa mi smo onda tek sad u krizi, šta je ovo, sve zemlje u regionu polako izlaze iz krize, ali to nije slučaj sa nama, mi smo i dalje zaglibili. A šta je ovo dosad bilo uvod u krizu, radplet tek počinje, svašta, mogu mislit kako će tek biti,a samo dragi Bog zna, do sada su političari barem govorili biće bolje, a kako li će tek biti kad otvoreno govore pravo stanje. Pa ovo stvarno više nije humano, dok narod nema šta da jede, neko u naše ime uzima neke krediti za koje ni ne znamo za šta su ! Izgleda sve pare "pojede" administracija, najbolje bi bilo onda ,ako opet ide krizno razdoblje, e kako onda nije sramotno nekome u državnim firmama dati ogromne plaće samo za sjedenje, doslovno,a drugi se bore za hljeb. Ako se nema novaca onda jednostavno ukinuti luksuz i nepotrebne administrativne troškove.
Ps to sve ide firmama u džep, ne radnicima, i dalje će se radnici protestima boriti za svoja prava, zbog neisplaćenih plata i doprinosa, i ne može firmama niko ništa, ni inspekcija ni niko. Korupcija je ovdje najveća u Evropi. Firme i dan danas odlično posluju, i male i velike, ali svi govore kriza je i niko nikog ne zapošljava i ne isplačuju dohodke.
A nedavno smo slavili usvajanje budžeta na svim nivoima i pljuvali na sve ko se usprotivio tome i bio protiv uzimanja kredita od MMF-a
@emir O kojim našim firmama pričaš? Kojih 3.000 radnika? Naših? Nemamo mi ništa naše više...
Sljedece godine situacija bi mogla biti bolja, na gradnji autoputa ce biti zaposleno 3000 radnika, nase firme su konacno pocele dobijati poslove, dok su prije propale slovenacke firme gradili kilometar godisnje. Kada bi svi radili za dobrobit BIH bilo bi napretka, ali sa ovakvom opozicijom kojoj su bitne samo fotelje, tesko.
Dr. Lagumdžija je istakao da će prioriteti MVP-a BiH u 2013. godini biti isti, a to su evropske i evroatlantske integracije, regionalna saradnja i ekonomska diplomatija. Izrazio je optimizam u pogledu ubrzanja napredovanja Bosne i Hercegovine na putu evropskih i evroatlantskih integracija u narednoj godini i očekivanje da će ove težnje naše zemlje biti podržane od strane zemalja članica Evropske unije i NATO-a.
Smiješno!
Rebalans budžeta podrazumijeva kretanje u okviru postojećih gabarita. U prvom kvartalu naredne godine teško da možemo očekivati radikalne promjene. Oba doma federalnog parlamenta su se dogovorila da će u prvom kvartalu održati rasprava, jer po prethodnom dogovoru, imali smo namjeru budžet usvojiti iz dva koraka: prvo nacret, onda budžet. Nažalost, prilikom monitoring misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pojavila se obaveza da usvojimo budžet 4., odnosno 5. decembra kako bi dobili zeleno svjetlo od njih za nastavak aranžmana, objasnio je Nikšić, dodavši kako je logično da sada, nakon što su poslanici bez rasprave prihvatili budžet, i izvršna vlast izađe u susret zakonodavcu i detaljno se prođe kroz sve budžetske stavke.
Sve više i više nas je na granici ekstremnog siromaštva. To su činjenice koje ne možemo izbjeći.Svi dobro znamo šta se moglo kupiti za 100 maraka prošlog mjeseca, već ovog ne može se kupiti za 20 km. Na kraju-krajeva, znamo da oko 60 % porodica svoje plate, ako ih i imaju ili ako im se isplate, usmjeravaju isključivo na hranu, odnosno u puko preživljavanje. Nažalost, kada bismo ovome dodali i svakodnevna zaduženja komunalnih usluga, odnosno dugovanja, sasvim normalno da bi se dobila jedna prava slika gdje nas je dovela SDA stranka i oni koje birate, pa tako dok nemate šta jesti razmislite šta radite sami sebi!
SDA nije navikla da bude opozicija. To je za njih strašan problem i ja ih razumijem. Sead Kadić (zastupnik Skupštine USK, predsjednik SDA Bihać, op. a.) na posljednjoj sjednici Skupštine USK javio se više puta nego za dva puna mandata u Skupštini. Oni moraju skretati pažnju, razvodnjavati, dizati tenzije i glumiti opasnu opoziciju. Poručujem im - skupite, bolan, 16 ljudi, pa smijenite ovu vladu i pokažite da ste politički moćni kao što sam ja smijenio vaša četiri ministra i stvorio novu većinu. To je politika, a ne vježbanje primitivizma na nama, na Skupštini i na ovom narodu -