Prijem kod ambasadora Szunyoga
0
20 studenata iz BiH odlazi na češke univerzitete
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jeko va na trecoj u sorcu. ona garant nece u cesku da doktorira...
Samo bjezite kolege mladi, makar i u cesku koja je barem nesto bliza zapadu od ove nase crne rupe od drzave! I ja cu da ga spicim, aBd, za zapad i to iste sekunde kada dobijem ovu svoju bachelor, pa makar nadnicio tamo, opet bolje nego ovdje cekati do iduceg rata, nista drugo i ne znamo, ha-ya!
Bar se potpisite ispod komentara, vi koji dijelite vasa losa iskustva iz Ceske. Ceska ima prestizne univerzitete, i mnogo je napredovala u posljednjih dvadesetak godina. Masarikov univerzitet u Brnu dobio je nagradu za najbolje ureden elktro komunikacijski sistem u Evropi. Ne znam sta vi pojedinci ocekujete. Treba neka ambasada da uci za vas, da rjesava vase svakodnevne probleme u Ceskoj, da polaze ispte, da uci ceski za vas... pa i bolje je da se vratite i ispijate kahve po Bosni, kad ocekujete da se Cesi vama prilagodavaju u svojoj zemlji. Moja iskustva su prebogata i zahvalan sam ovoj drzavi, koja mi je omogucila besplatno magistriranje i doktoriranje. Nisam ni knjizice platio. Jos sam dobijao lovu, sto sam se usavrsavao. Naravno da sam rintao danonocno, ali donio sam radne navike sa nasih dobrih bh. univerziteta. Da se ja pitam, ne bih nikoga slao na bakalarski (dodiplomski) u inostranstvo. Nek se narinta kod nas prvo i sazrije, pa onda u svijet. Pozdrav, Hasan Z.
tako svake godine krene kolona studenata do CR, kojima se bajke pricaju da ih cekaju, a nakon samo nekoliko mjeseci, vec krene, put pod noge, za Bosnu, ta ista kolona ;) Hvale se u Ambasadi, kako salju svake godine nove studente, a sa starima, onima koji su otisli, se ni imena vise ne zna... Ne zanosite se time, sto idete u CR, da ste nesto uspjeli, bio sam na vasem mjestu, i znam kako je, da mi je ova pamet, nikad ne bih otisao iz BiH, jer, svugdje podji, ali kuci dodji, nigdje ti nece biti bolje, nego kao kod svoje kuce! Btw, samo da znate, kako vas sad ambasada lijepo ispraca, da ce vas isto tako i ruzno docekivati, ako vas uopste ikad i doceka ;)
Ko sve ide u Europu, a trunke kulture nemaju, sosonke u piknik odjeci ccc
dvije cure u vrucim pantalonama u rezidenciji ceskog ambasadora. Na jednoj slici.
slika 3 djevojka u vrucim hlacicama u rezidenciji ceskog ambasadora. Pa stvarno??
Zivim u Ceskoj i znam da pricas gluposti
dobra, dobra ova na trecoj slici
odvedose nam omladinu
Od njih 20 daj Boze i petero da se vrati u Bosnu:-))))
odlicno. Ova prva plava haman pa cehinja
Ja bi ovu plavu i ovu tortu polizao. A o diplomama pustam druge nek piskaraju.
Oj na ceske univerzitete...Ljudi ne zavaravajte se. Zivim u Njemackoj i ceska diploma je priznata isto koliko i bosanska!!! To je za Svabu \"Ostblock\". ne pravis e razlika izmedju njih i Bosne...