Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zadnjih nekoliko godina u BiH su naštancali 2.500 doktora nauka, a BiH među 20 najjadnijih zemlja svijeta po siromaštvu?
A gdje je pecat ????????????????
Prijatelju, mislim da smo konacno nasli zajednicki jezik. Jedina primjedba koju imam na tvoj racun sastoji se u tome da generalizujes i vodis se predrasudom da u BiH nista ne valja. Pojedinci koje sam spominjao, a imaju i po 15 CC radova, i objavljuju u casopisima ciji je impakt faktor iznad 2. U nekim oblastima i casopisi sa impakt faktorom iznad 1 svrstavaju se u 30% najkvalitetnijih casopisa indeksiranih u najjacoj medjunarodnoj bazi(Current Contents)...Dakle, puno toga ovisi i o oblasti u kojoj objavljujes ;)
Treba li dodati da se većina naših doktorskih radova je jos uvijek piše na našem jeziku.....ruku na srce to je žalosno da žalosnije biti ne može.
Nisam ni kazao da je nešto posebno, već samo prenio informaciju. A na svakom je da sam razmisli. Ne kažem da naši ne objavljuju radove u stranim casopisima, ali postoji nešto sto se zove impact factor. Nije isto objaviti 15 članaka u časopisima sa impact factor-ima 0.5-0.8 i u casopisima sa faktorima od 3 pa gore. Naucna reviziju u posljednjim je mnogo jaca. Tako da sama količina objavljenih radova ne da je čitavu sliku o istraživaču, kao sto si ti ustvrdio. Mada ipak poštujem svaciji rad. Uzdravlje!
Bilo bi lijepo da provjeris informacije prije nego sto u javnost izadjes sa "dragocjenim" komentarima. Na Univerzitetu Sarajevo ima i asistenata koji su prikupili i po 15-tak radova u CC-casopisima (indeksirani u najkvalitetnijoj svjetskoj bazi), tako da tvoj rodjo iz Svice nije nikakav fenomen. Ne kazem da u dosta slucajeva tvoj komentar nije na mjestu...ali i medju ovdje nabrojanim kandidatima postoje oni sa vecim brojem CC-radova. Ukoliko nemas pristup CC bazi, mozes odredjene informacije prikupiti i tako sto ces ukucati "ime prezime" u Google Scholar. Zivio :)
Nema razloga da se vrijedjamo! To sto ga ti znaš nekoga ne znaci ama bas ništa u ovom kontekstu. Imam rodjaka doktorira u Svici na ETH. Za doktorat mora objaviti 4 naucna članka. Ovi naši u najboljem slučaju objave po jedan. Toliko od mene.
Ja ne znam kako Dženana Muračević nije doktorica oralno analnih nauka
Stvarno ne razumijem zasto komentarisu o Vanesu oni koji nisu upoznati s njegovim radom?!?! On je svojim radom, znanjem i trudom stekao titulu, ako vam to smeta onda se zapitajete sta nije u redu s vama.
mi živimo u društvu lažnog morala i zaista je upitna svaka titula bilo bačelera, bilo magistra, bilo doktora nauka. velika šteta radi ljudi koji su pošteno došli do svojih titula, ali oni u ovakvoj bosni neće dobiti posla. , većina profesora koji rade na fakultetima ili su političari ili su u službi tih političara pa vrlo često i ne znaju ni osnove svojih predmeta, što je najgore ti isti kvaziprofesori i političari postavljaju na radna mjesta podobne ljude koji često nemaju pojma ni šta im je posao izuzev klimanja glavom i divljenja pretpostavljenima, rat nam je donio to da su iznjedrila gov.na a pošten svijet je najvećim dijelom pod zemljom, ili je otišao vani ili nema posla za njih
"PISTATI" ,Pistati ili pisati?
Daj Boze da ti imas i diplomu srednje skole, a o naucnom stepenu doktora nauka mozes samo i sanjati. :-) Uostalom, citatelji klomentara ce sami procijeniti po nasim komentarima ko je obrazovaniji i ko je koliko knjiga procitao u zivotu.:-) Hajde, sada, metla te ceka, ne bih da izgubis posao, a ja nastavljam dalje pisati svoju disertaciju... ;-)
heheh,ja nisam studirao na Bosanskom,nego na Engleskom...tako da ti priznajem da nisam bas neki sa bosanskim pismom...Da znas da vas se bojim....strepim,,,,pa ako hoces da znas ja sam u moju firmu doveo 4 doktora nauka iz Bosne...toliko od mene..pa sad skontaj koliko se bojim i koliki sam jado..pozdrav
Vidim koliko si jak "doktor". :-) Prvo se nauci pistati, jado! Prepala vam se dijasporska guzica sto se bosanski fakulteti priznaju u svijetu, i zato sto su inzinjeri iz bivse Jugoslavije jedni od najjacih. Dolazi mladi i obrazovni kadar na Zapad, da vam dijeli metle u ruke! ;-)
Onda moram se zabrinuti posto svakako uzimas moju metlu,jedina razlika je sto ja imam doktorat koji je priznat u cjelom svjetu a ti ces morat vise mesti...pozdrav iz Osla
Naravno, metla me ceka, sa znanjem vise jezika i doktoratom iz tehnickih nauka! :-) Bez brige, necu uzeti tvoju. ;-)
@samantha, Jedva te cekaju da dodjes u Evropu,,imaju dobri metli za tebe....