Nakon incidenta ispred RTRS-a
0

Banjalučka policija tvrdi da su se "šetači" oglušili na naređenje

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Građani, koji su se sinoć okupili ispred Radio televizije Republike Srpske u Banjoj Luci, nisu postupili po naređenju policije koja ih je upozorila da ne mogu nastaviti prema zgradi Vlade, gdje nije dozvoljeno organizovano okupljanje, saopšteno je iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti.

Policija je sinoć obezbjeđivala javni skup na kojem su građani protestovali zbog izgradnje poslovno-stambenog kompleksa na zelenoj površini kod zgrade Medicinske elektronike.

U toku šetnje grupa građana je oko 19.45 sati došla do neposredne blizine objekta Radio televizije Republike Srpske i krenula prema zgradi Vlade Republike Srpske.

Policijski službenik je, ističe se u saopštenju, stao pred građane, naredio da se zaustave i saopštio im da ne mogu nastaviti kretanje prema zgradi Vlade RS, jer zakon ne dozvoljava organizovano okupljanje građana u blizini objekata koji se posebno obezbjeđuju.

Tada je nepoznata muška osoba na biciklu počela da viče "Picin park je naš, šta ne može dalje, nećeš nam ti zabraniti". Ta osoba je potom usmjerila biciklo prema policajcu i udarila u njega, a zatim pokušala da siđe sa bicikla, navodi se u saopštenju.

Policajac je, kako se dalje navodi, uhvatio tu osobu za nadlakticu desne ruke i povukao ga sa bicikla pokušavajući da ga savlada.

"U tom momentu veći broj nepoznatih građana prilaze i guraju policijske službenike pokušavajući da ih fizički napadnu, te da ne dozvole lišenje slobode pomenute ossbe", ističe se u saopštenju.

Policija je došla do saznanja da je muškarac, koji je narušio javni red i mir fizičkim napadom na policijske službenike R.Š. i da je nastanjen u Banjoj Luci.

Slijedi dalji rad na utvrđivanju odgovornosti i peduzimanju zakonom predviđenih mjera protiv tog lica.