vijesti
0

Banja Luka: Izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra u augustu?

SRNA
Tender za izgradnju četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci bit će objavljen u Službenom glasniku BiH u ponedjeljak, 17. juna, a otvaranje ponuda zakazano je za 29. juli, a ako ne bude žalbenih postupaka izgradnja bi mogla da počne u drugoj polovini augusta, rečeno je u Rektoratu banjalučkog Univerziteta.

Finansijski direktor Univerziteta u Banjoj Luci Duško Lazić rekao danas na konferenciji za novinare da bi tender trebalo da bude otvoren za četrdesetak dana, a otvaranje prispjelih ponuda zakazano je za 29. juli.

"Negdje u drugoj polovini augusta, ako ne bude žalbenih postupaka, a bude dovoljno prispjelih ponuda, nadamo se da će biti sklopljen ugovor i da će se početi sa svim aktivnostima", precizirao je Lazić.

Prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevan Trbojević rekao je da je danas formirana komisija za provođenje tendera po osnovu ranijeg sporazuma između Austrije i BiH, koji se odnosi na smještaj i ostala studentska pitanja.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić rekao je da se zahtjev za objavu u Službeni glasnik BiH nije mogao ranije poslati, jer nije bilo odluke Vlade o osiguranju sredstava.

Komentarišući odluku policije da zabrani protestnu šetnju studenata najavljenu za sutra, Stanić je rekao da treba postupiti u skladu sa zakonom koji reguliše organizovanje takvih skupova.

"Informacija koju imamo jeste da zahtjev studenata nije u skladu sa zakonom koji reguliše tu oblast", rekao je Stanić.

On je naglasio da studenti imaju njegovu podršku kada je riječ o izgradnji četvrtog paviljona. "Kada je u pitanju izgradnja četvrtog paviljona studenti imaju moju podršku i podršku Univerziteta u Banjoj Luci, jer je to priča koja se priča već pet-šest godina i treba već jednom staviti tačku na tu priču", rekao je Stanić.

Studenti su ranije danas u Banjoj Luci rekli da ne odustaju od najavljenih protesta koji bi trebalo da se održe sutra u 12.00 sati, iako je banjalučki CJB zabranio održavanje javnog skupa u pokretu ulicama grada na Vrbasu, kao i okupljanje kod zgrade Vlade Republike Srpske.